USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Суд заарештував главу наглядової ради Західінкомбанку

24 Квітня 2009 09:11
Для депутата Луцької міської ради Василя Гаврилишина запобіжним заходом обрали утримання під вартою,  – 24 квітня інформують «Волинські Новини».
За інформацією «Українських новин» з посиланням на джерело в правоохоронних органах, Печерський районний суд Києва вибрав запобіжним заходом для голови наглядової ради Західінкомбанку (Луцьк), що входить до групи невеликих, депутата Луцької міської ради Василя Гаврилишина утримання під вартою. Таке рішення суд ухвалив у четвер, 23 квітня. При цьому співбесідник агентства, пише видання proUA.com, не зміг уточнити термін арешту для банкіра.
Довідково:

Головне слідче управлінням МВС України за матеріалами Управління боротьби з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом ГУБОЗ МВС України порушило кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого частиною 4 статті 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального Кодексу України.
У повідомленні прес-служби ГУБОЗ йдеться: «Під час розслідування цієї справи встановлено, що в травні 2008 року голова спостережної ради одного з комерційних банків Г., з метою заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, дав вказівку службовцям банку оформити від імені охоронців банку кредитні угоди на загальну суму майже 3 мільйони доларів США. При цьому банкір заявив, що вказані кошти він буде використовувати на свій власний розсуд».
«У ході розслідування кримінальної справи зібрано достатні дані, які вказують на наявність у діях посадовця банку ознак складу злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального Кодексу України. У зв’язку з цим Генеральною прокуратурою було порушено кримінальну справу в порядку частини 1 статті 31 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад». Її  розслідування доручено Головному слідчому управлінню  МВС України», – інформує прес-служба.
«14 квітня 2009 року банкір був затриманий в порядку статті 115 Кримінально-процесуального Кодексу України (на 3 діб). Термін його утримання під вартою Печерський райсуд Києва продовжив до 10 діб. 23 квітня о 16.00 Печерський райсуд столиці розглядатиме питання щодо обрання банкіру міри запобіжного заходу. Слідство наполягатиме на його арешті», – інформує прес-служба ГУБОЗ МВС України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 24 Квітня 2009 09:54
Василя Гаврилишина арештовано терміном на 2 місяці до 24 червня

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus