USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Судять волинського податківця, якого затримали на хабарі

1 Лютого 2021 15:44
800 доларів за мовчання: посадовець, якого восени 2020-го року затримали на хабарі, нині на лаві підсудних. Кримінальну справу уже активно розглядає Феміда.

Під час чергового судового засідання досліджували речові докази. Про нові деталі справи – у сюжеті телеканалу «Аверс».

На лаві підсудних Луцького міськрайонного суду – Олександр Якобчук, посадовець управління контролю за підакцизними товарами Головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області.

Нагадаємо, 4 вересня 2020 року правоохоронці затримали головного інспектора-ревізора на хабарі у розмірі 800 доларів. Нині справу розглядають у Луцькому міськрайонному суді.
Як розповідає прокурор у справі, в поле зору правоохоронців Олександр Якобчук потрапив ще раніше. Бо ж неодноразово до обласної прокуратури надходили скарги на інспектора.

До поліції звернулась підприємиця Алла Силай, яка повідомила, що Олександр Якобчук вимагає у неї гроші – по 400 доларів за місяць свого невтручання у здійснення підприємницької діяльності, а саме роздрібної торгівлі цигарками та алкоголем без документів. Інспектор нібито обіцяв закрити очі на порушення у матеріалах проведеної перевірки.

«Головний державний ревізор, експерт відділу контролю Якобчук Олександр Анатолійович поставив вимогу про надання йому неправомірної вигоди у сумі 800 доларів США за два місяці діяльності, а саме по 400 доларів США за безперешкодну діяльність чотирьох торгових закладів», – коментує прокурор Сергій Божко.

Посадовця затримали на гарячому. Жінка, із якою інспектор зустрівся, аби отримати винагороду за мовчання, заздалегідь була оснащена поміченими купюрами та засобами відеозапису. Відтак розмова між підприємницею та посадовцем повністю була зафіксована.

«Між Силай Аллою Миколаївною і Якобчуком Олександром Анатолієвичем відбулася розмова. Вона запитує, чи не буде проблем зі здійсненням підприємницької діяльності в сфері торгівлі та чи керівництво і інші працівники не будуть здійснювати перевірок та накладати штрафні санкції. Якобчук каже, що з керівництвом і іншими працівниками говорив, тому проблем не буде, а також каже, що буде попереджати Силай про можливі перевірки», – цитує прокурор матеріали справи.

Під час підготовчого судового засідання прокурор озвучив матеріали, які вдалося зібрати за період слідства. Як стало відомо, спеціальна експертиза довела, що саме помічені поліцією купюри й вилучили у Олександра Якобчука при затриманні.

На наступних судових засіданнях планують переглянути відеодокази, а також допитати свідків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
12 Показати IP 1 Лютого 2021 16:39
срочно зробити головним фіскалом та зняти судимість і виплатити моралку
Анонім Показати IP 1 Лютого 2021 16:42
Все оскома нападає від новин типу "судять того та того", де хоч один, кого реально посадили і назавжди "виперли" з роботи без права поновлюватись на посаді...(:

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus