USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Суду цікаво, хто платить страхування за автомобіль, яким їздить Романюк

15 Травня 2015 17:40
У судовому засіданні за позовом Андрія Осіпова до Луцького міського голови та керуючого справами виконкому оголосили перерву. Адже за тиждень суду мають бути представлені додаткові документи.

Так, сьогодні, 15 травня, відбулося судове засідання щодо автомобіля, яким користується міський голова Микола Романюк. Суддя заслухав обґрунтування позивача та заперечення представника відповідача, а також до обох сторін прозвучали запитання.

Нагадаємо, луцький мер використовує автомобіль Хюндай Соната 2012 року, який не належить міськраді. Лише у лютому 2015 року стало відомо, що виконавчий комітет Луцької міської ради отримав 01.02.2014р. безплатно у ТзОВ «Фірма «Бріс» автомобіль марки Hyundai Sonata, вартістю понад 35000$. Луцький мер переконує, що жодної корупції у використанні цього авто немає.

15 квітня під час засідання комісії з питань законності та дотримання прав людини Луцької міської ради депутати прийняли рішення надіслати міському голові рекомендацію розірвати договір оренди з фірмою «Бріс», та повернути автомобіль. Якщо в триденний термін, після отримання рекомендації, міський голова не відреагує, то члени комісії вирішили підготувати позов до суду із залученням прокуратури, як третьої сторони, з вимогою визнати дії міського голови і його заступника-керуючого справами виконкому Юрія Вербича, незаконними.

Оскільки Микола Романюк автомобіль не повернув, депутат міськради, голова депутатської груп «Новий Луцьк» Андрій Осіпов, виконуючи доручення комісії, подав до суду.

Так, зі слів заявника, безплатне отримання автомобіля має приховану корупційну загрозу. Тому він просидь суд зобов’язати міського голову повернути автомобіль і розпочати процедуру розірвання договору з приватною фірмою.

«Обставини, вказані у заяві – отримання міським головою автомобіля - сторонами не заперечуються. Цьому факту просто дається різна оцінка. Я вважаю, що безплатне отримання автомобіля є формою прихованого підкупу, або має високу імовірність корупційної загрози. Це підриває довіру громадян до органів місцевого самоврядування», - пояснив депутат.

Так, зі слів Андрія Осіпова, міський голова не мав права доручати укладення угоди Юрієві Вербичу, та продовжувати договір. Зі слів заявника, достеменно всі обставини йому стали відомі з січня 2015 року, після відповіді виконкому.

Представник міського голови – керівник юридичного відділу міськради Олександр Рачков - запитав, на підставі чого можна зробити висновок, що жодна зі сторін не заперечує, що міський голова отримав автомобіль. У відповідь Андрій Осіпов нагадав відповідь, підписану керуючим справами виконкому про те, що автомобіль використовується для потреб міського голови. А з фактичних обставин правовідносин сторін стає зрозуміло, що більше ніхто інший, як міський голова, користується цією автівкою.

По тому Олександр Рачков уточнив, чи винятково на прохання комісії Андрій Осіпов подав до суду.

Зі слів Осіпова, сумніви щодо законності використання Романюком автівки з’явилися у пресі восени 2014 року. А в січні 2015 була надана відповідь, підписана Юрієм Вербичем.

Сам же Олександр Рачков у своєму слові заперечив проти позову в повному обсязі.

Зі слів представника відповідача, порушення в цьому факті немає, бо міський голова користується транспортним засобом, наданим йому для користування виконкомом.

Крім того, Олександр Рачков додав, що Андрій Осіпов і раніше стверджував про згадане порушення у своїх депутатських зверненнях, датованих попередніми роками. Тому, на його думку, позивач пропустив строк звернення до суду.

Тим більше, прокуратура надіслала відповідь про те, що порушень корупційного законодавства не виявлено. А саме прокуратура має право притягати до відповідальності службовців за такі порушення.

По тому суддя задав низку доволі цікавих запитань представнику міського голови. По-перше, його цікавило, скільки в автопарку міськради автівок, чи всі вони на ходу і в якому стані? Скільки в штаті міської ради водіїв, і чи є закріплений водій за автомобілем, яким їздить міський голова?

Точної відповіді про кількість і стан автомобілів Олександр Рачков не надав. Та додав, що 10 чи 12 машин використовуються. А Hyundai Sonata водить штатний водій.

По тому суддя поцікавився: якщо в договорі закладена вартість автомобіля 243 тисячі гривень, то в разі втрати цього автомобіля чи його пошкодження, за це має заплатити місцевий бюджет? Та зі слів Олександра Рачкова, це не зовсім так, бо авто застраховане. Однак він не зміг відповісти на запитання, хто платить за страховку?

По тому суддя запитав, чи доцільно було продовжувати договір на використання автомобіля до 2016 року, якщо вибори міського голови будуть проходити в 2015 році.

Суддя уточнив, що в договорі вказано, що користувач має вчасно оплачувати послуги користування майном - заміна мастил, технічний огляд. З’ясувалося, ці витрати мають бути здійснені за рахунок виконкому.

Щодо вартості бувшої у вжитку автівки, визначеної в розмірі 243 тисячі гривень, то вона, як з’ясувалося, встановлена за домовленістю сторін, без експертної оцінки.

Власне, по тому суддя оголосив перерву до 14.00 22 травня 2015 року. До того дня Олександр Рачков має надати суду попередні звернення депутата Андрія Осіпова та відповіді, інформацію про автомобілі, які є на балансі міської ради, та про штатних водіїв, також має надати інформацію про те, хто платить страховку за автівку, та пояснення, чому була визначена саме така вартість автомобіля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 15 Травня 2015 19:40
Осіпов, розумнику ти наш,а ну в ато захищати країну від агресора. диви який здоровань,мізки є а там такі треба. людей сьогодні цікавить безпека, а не автомобілі . В АТО , будь ти вже мужиком, а не бабою склочніцею.Ну скільки можна. чуєш в АТО!!!!
Анонім до Анонім Показати IP 15 Травня 2015 21:51
то їдь разом з Романюком та його сином, чого сидиш диванний воїн
мати до Анонім Показати IP 15 Травня 2015 22:28
Осіпов не хвилюйся та не нервуйся, от мій син вже, там, хоча він такий же юрист, як ти та на даний час вже є учасником бойових дій, хоча зараз в мене серце не на місці. Зрозумій єдине, якщо ти патріот ти маєш іти та захищати свою землю, чи ти думаєш, що всі люди дурні та не знають, що відбувалося та відбувається у владі, Америку ти не відкрив.. Запам"ятай, шановний депутате, депутати повинні перші іти та показувати приклад іншим, а не сміттям різним займатися. Якщо ти та тобі подібні не підете то вас чекає загальний громадський осуд. Не потрібно прикриватися депутатськими мандатами, сьогодні це не цей час, адже ти та тобі подібні такі ж сини цієї землі, як і наші діти. Так що робіть висновки.
Варя Показати IP 15 Травня 2015 21:59
Та Осіпов вже геть знахабнів. Гроші та амбіції геть очі закрили.
Кася Показати IP 15 Травня 2015 22:01
Та чого вчепилися до того автомобіля. То хай Палиця замість Єремеєва дасть авто. І все проблеми будуть вирішені.
Знайко Показати IP 15 Травня 2015 22:03
Розкрутили сенсацію. Хай краще Осіпов розповість про свої здобутки. Він вміє лише по судах скаржитися на всіх. Сам палець об палець не вдарив. Хоча ні, колись разом з Бондаруком з омелою в парку боролися. Тільки після того від дерев залишилися оді стовбури. Хороші господарі, нічого не скажеш
даренному коню Показати IP 15 Травня 2015 22:29
в зубы не заглядывают.а волыняне от зависти даже под хвост посмотрят и понюхают что ел
петро іванович Показати IP 15 Травня 2015 22:47
молодець. все починається з малого...
Cиндбад Показати IP 15 Травня 2015 23:32
Враньё начинается с малого- цена самой нафаршированной Сонаты-27-29 тыс.$,а не как не 35!
до Осіпова Показати IP 15 Травня 2015 23:49
А ти худенький ще в Луцьку... А як же повістка на весь Інтернет. Тріпло паршиве.... Мужик???? Як хтось пише. ОСІПОВ і мужик - несумісні речі! Задрав своїми судами вже весь Луцьк. Зроби щось толкове для людей. Хоча ТРУС, він і є -трус.Що він крім позовів та піаристики може зробити.Гидко дивитися на цього балабола....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus