USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Судитимуть підполковника СБУ з Волині, який торгував валютою в зоні ООС

31 Серпня 2020 13:24
Працівник СБУ у Волинській області постане перед судом за надання неправомірної вигоди та незаконне носіння й зберігання боєприпасів.

За даними досудового розслідування, підполковник Управління СБУ, обіймаючи посаду оперуповноваженого в особливо важливих справах відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю у Волинській області, організував схему незаконного продажу валюти на території ООС, повідомляє ВолиньPost з посиланням на пресслужбу ДБР.

Зазначимо, пізніше стало відоме ім'я підполковника СБУ. Ним виявився Юрій Силюк.

Так, навесні 2020 року, вступивши у змову із місцевим мешканцем, неодноразово переправляв поза межами КПВВ пакунки з валютою за лінію розмежування з тимчасово окупованою територією Донецької області та у зворотному напрямку. Гроші перекидали невизначені особи у водонепроникних пакунках через річку рибальськими вудками, а також мотузками на дерев’яній палиці.

Таким чином працівник СБУ одержував прибуток від незаконного обігу валюти за рахунок різниці курсу.

Для відвернення можливої відповідальності й прикриття незаконної діяльності підполковник зі своїм спільником «заручилися підтримкою» військовослужбовця одного з підрозділів ООС. За систематичне одержання неправомірної вигоди військовослужбовець мав забезпечувати їм безперешкодне проникнення до охоронюваної ділянки лінії розмежування уздовж річки Кальміус та не перешкоджати переміщенню пакунків з грошима.

Нагадаємо, з квітня 2020 року після надання чергової частини неправомірної вигоди в сумі ₴28 000 підполковник СБУ та його спільник були затримані у порядку ст.208 КПКУ. Під час обшуків вилучили пакунок з грошовими коштами готівкою на суму ₽6 400 000, що за курсом НБУ становить близько ₴2 300 000, які вони намагались передати через лінію розмежування на тимчасово окуповану територію.

Також при проведенні обшуків у підполковника СБУ виявили значну кількість бойових припасів (патронів для автоматів, кулеметів, пістолетів), які він зберігав без передбаченого законом дозволу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Остап Вакарчук Показати IP 31 Серпня 2020 13:52
Чому не написали, що цей співробітник СБУ крім службового посвідчення, ще має посвідчення і являється учасником, а може вже ветеран АТО/ООС, мабуть ну дуже героїчно з автоматом чи кулеметом в руках, захищав та зараз "захищає" нашу Україну. Крім того забули написати, що Ю. Силюк, нагороджений орденами і медалями, має пільги як для учасників бойових дій.
Військовий Показати IP 31 Серпня 2020 14:04
Вот гад!
Клава Показати IP 31 Серпня 2020 14:59
.. і нічому не навчила смерть колеги ?..
Лучанин Показати IP 31 Серпня 2020 15:04
А торгувати валютою взагалі не можна чи тільки в зоні АТО/ООС? Бо чомусь в нас валютчики біля ЦУМу дуже вільно себе почувать, в той час муніципали "героїчно" ганяють бабульок із квітами...
Ого Показати IP 31 Серпня 2020 15:12
І контрозвідка його, певно, перевіряла, і допуск до секретних матеріалів дали, і......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus