USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку «сбушник» вимагав $5 тис. за влаштування на роботу в СБУ: суд обмежив йому волю

26 Вересня 2021 21:35
У Луцьку судили злочинця, який прикинувся працівником СБУ та просив у знайомого п’ять тисяч доларів за нібито сприяння у влаштуванні на роботу в службу безпеки.

Луцький міськрайонний суд призначив шахраю покарання у виді одного року обмеження волі.

Як ідеться у вироку, на початку січня минулого року обвинувачений під час спілкування зі своїм двоюрідним братом дізнався, що товариш останнього хоче влаштуватися на роботу в СБУ. Відтак обвинувачений зазначив, що може посприяти в працевлаштуванні товариша брата в Управління Служби безпеки України у Волинській області, але для цього потрібно п’ять тисяч доларів.

Згодом злочинець повідомив вищевказаним чоловікам, що він є працівником СБУ та має відповідні зв’язки.

4 лютого обвинувачений зустрівся з потерпілим та розповів, що передав п’ять тисяч доларів, аби вирішити питання його працевлаштування. Оскільки в потерпілого не було з собою такої суми, то вони зустрілися через два дні на вулиці Даньшина, де злочинець отримав кошти, які не мав наміру комусь передавати чи щось вирішувати.

У суді «працівник СБУ» заперечував свою вину, зазначивши, що все провадження щодо нього є сфабрикованим, а докази неналежні та недопустимі. Чоловік наголосив, що він ніколи нікому не говорив про те, що працює в СБУ.

Однак вина злочинця була підтверджена доказами та показами свідків та потерпілого.

Зокрема потерпілий розповів суду, що обвинувачений дійсно просив в нього п’ять тисяч доларів. Також він розповідав, що працює в контррозвідці СБУ в Києві, де заробляє 78 тисяч гривень. З його слів, під час розмови нібито працівник СБУ казав, що вже передав п’ять тисяч доларів США генералу на Київ за працевлаштування. Окрім того, потерпілий повідомив, що кошти для передачі йому видавали працівники служби безпеки, оскільки такої суми в нього не було.

Підтвердив слова потерпілого і свідок, який є двоюрідним братом обвинуваченого. Він повідомив, що написали заяву разом з потерпілим після того, як обвинувачений став вимагати п’ять тисяч доларів.

Врахувавши всі обставини справи, суд призначив «контррозвіднику» покарання у виді одного року обмеження волі.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 26 Вересня 2021 22:01
В 5 тис доларів оцінюється чесність. Замало.
В . Показати IP 26 Вересня 2021 22:13
За такие дела надо было лет 5 особо строгого дать
павел судоплатов Показати IP 26 Вересня 2021 23:57
мутная подстава

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus