USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Суперкубок України з жиму штанги – у волинянина

16 Червня 2016 12:25
Тренер Турійської дитячої спортивної юнацької школи Андрій Книш виборов суперкубок України з багатоповторного жиму штанги лежачи. Змагання відбулися у Вінниці 5 червня.

Андрій змагався у жимі штанги завважки 75 кілограмів на максимальну кількість повторень за 5 хвилин у відкритій віковій категорії. Із результатом 51 повторення турійчанин посів перше місце на турнірі.

Цікаво: незважаючи на те, що правила змагання дозволяють двічі за підхід зробити перерву, поклавши штангу на груди, наш земляк цього не робив, чим здивував публіку та викликав оплески.

Про це йдеться на сторінках щотижневої газети Волинські Новини (№ 20).

Спортсмени заявляють, яку вагу вони будуть піднімати. Чоловіки обирають між штангами завважки 35, 55, 75, 100, 125 чи 150 кг. Серед жінок вага штанги – 25, 35, 45, 55 кг. Потім складають пропорцію з кількості підйомів та ваги спортсмена. Так і визначають переможця. До слова, на чемпіонаті у Вінниці встановили вісім рекордів України.

«Є такі жінки, які жмуть 45 кг на 70 повторів. Це – еліта», – коментує Книш.

Турійчанин є майстром спорту міжнародного класу з екстремального жиму штанги (федерація UPS), а також майстром з гирьового спорту. Йому 42 роки і вправлятися у багатоповторному піднятті штанги спортсмен почав лише рік тому. Вже понад десять років він на тренерській роботі та має вихованців-чемпіонів.

За цей час вдалося стати призером багатьох змагань, чемпіоном Волині у цій категорії. А 6 серпня тренер планує організувати перші змагання з цієї дисципліни серед волинян – чоловіків, жінок, юніорів та дітей. Турнір відбудеться на базі Турійської спортшколи. Запрошують усіх сміливих та дужих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus