USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Суперниця Трампа Гейлі вперше виграла праймеріз

4 Березня 2024 09:37
Претендентка на участь у президентських виборах у США від республіканців Ніккі Гейлі виграла в неділю, 3 березня, праймеріз партії у столиці – місті Вашингтоні, що стало її першою перемогою в процесі висунення кандидатів.

Як передає Укрінформ з посиланням на Reuters, Ніккі Гейлі отримала 62,9% голосів проти 33,2%, які дісталися експрезиденту Дональду Трампу.

Зазначається, що Гейлі стала першою жінкою в історії США, яка перемогла на республіканських праймеріз.

Трамп виграв перші вісім внутрішньопартійних голосувань зі значним відривом.

Як показують опитування громадської думки, він лідируватиме й у подальших праймеріз, тож Гейлі практично не має шансів на висунення її кандидатури.

Читати ще: Третій штат США заборонив Трампу брати участь у виборах

У місті Вашингтоні, що належить до окремого округу Колумбія, проживає велика кількість людей з вищою освітою. Основу ж електорату Трампа становлять сільські жителі, особливо у регіонах з низьким рівнем освіти.

Демократичні праймеріз у Вашингтоні відбудуться в червні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Хха Показати IP 4 Березня 2024 12:15
"Основу ж електорату Трампа становлять сільські жителі, особливо у регіонах з низьким рівнем освіти.", тобто селяни дурні? А у нас зелених хто вибрав?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus