USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Суть радикальних змін в українській медицині

16 Грудня 2014 10:56
Медична реформа - одна із обіцянок уряду. Радикальна зміна курсу української медицини - це економічна свобода лікарень і підготовка до запровадження медичного страхування, - інформує ТСН.

Лікарі шоковані - в лікарнях і поліклініках тільки і говорять, що про масові звільнення і ліквідацію лікарень. Але нічого такого не буде, пообіцяв кореспонденту Станіславу Ясинському автор медичної реформи Олександр Квіташвілі.

Група ТСН.Тижня провела з міністром охорони здоров'я України один з днів, щоб зрозуміти, наскільки серйозні наміри грузинського легіонера в українській політиці. Міністр говорить, що поки живе в готелі. Активно шукає житло, аби взяти його в оренду. Скоро приїде його родина – на розвідку. До раптового переїзду в Київ родина Квіташвілі готувалася підкорювати Нью-Йорк. Та раптом все змінюється, і він не встиг навіть захопити в Київ фотографії дружини із сином. Рятують лише знімки в телефоні. Розклад міністра нагадує набиту коробку сірників – власне міністерство, американське посольство, громадські активісти, журналісти, знову МОЗ і так далі – зустрічі, зустрічі, зустрічі. І жодної стабільності.

Міністр розповідає неприємні нюанси вітчизняної бюрократії: лікарня в зоні АТО на 50 ліжок і досі фінансується за бюджетом 2013 року, хоча на цих ліжках і в коридорах – в 25 разів більше пацієнтів, ніж минулоріч. Квіташвілі хоче з ніг на голову перевернути українську медицину, про реформу якої розповів раніше.
Побачити у дії, по суті те, чого чекають від Олександра Квіташвілі як міністра в Україні, вирішив кореспондент Олексій Бобровников. Тим паче, що сам високопосадовець не раз на запитання, якою він бачить нашу галузь охорони здоров'я, відповідав порадою: "Можна поїхати в Грузію - і подивитися". Журналіст так і зробив. Як змінилася система охорони здоров'я в Грузії, дивіться в сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Хлоп Показати IP 16 Грудня 2014 11:10
"Тотальна приватізація медичних закладів". "Цей досвід негайно повинна брати на озброєння нова українська влада!" Навіть і сумнівів нема - візьмемо, тільки дайте!))
медик Показати IP 16 Грудня 2014 12:09
То що, тепер Сидор прихватизує обллікарню офіційно?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus