USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Священник пішов на фронт, але від МП не відхрестився: у волинському селі – престольне свято в лоні ПЦУ

3 Серпня 2023 11:29
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл уперше очолив Божественну літургію у храмі Пророка Іллі села Борочиче Горохівського деканату в Луцькому районі.

Про це повідомили у Волинській єпархії ПЦУ.

У день ушанування великого Божого угодника з високопреосвященним разом молилися: старший декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель парафії священник Андрій Андрусик, інше духовенство Волинської та Володимирської єпархій. Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено активних мирян.

Ще 2020 року громада Пророка Іллі отримала копію Томоса – документ, що засвідчував зречення борочиченської церкви від зверхності московського патріархату. Однак настоятель довго зволікав з таким рішенням і врешті пішов на фронт, так і не підтримавши своїх вірних.

Читати ще: Ще одна релігійна громада перейшла у лоно ПЦУ: священник парафіян не підтримав

Тож у травні 2023 р. парафія остаточно полишила МП, возз’єднавшись із Православною церквою України. У червні відслужили перше богослужіння українською мовою – акафіст, який очолив отець Андрій Сидор. До слова, 15 червня 1989 р. місцеві селяни одні з перших в Україні вивісили Державний прапор на найвищому місці Борочича.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
тепер Показати IP 3 Серпня 2023 14:36
Хто справді людина слова і патріот - священник, чи *паства*?
Волиняка до тепер Показати IP 5 Серпня 2023 08:59
Не Михаїл - то точно...
Мая Показати IP 4 Серпня 2023 10:13
А що з священиком (упц мп), воює в ЗСУ проти росії, то чому не хотів покинути руску церкву в Україні? Він по чиїй стороні? Мусимо вважати бо ніколи не знаєш хто зрадник, і працює, на росіо, у нас цих любителів рускої багнюки, як комарів на болоті, мусимо бути пильні.
Брахман Показати IP 4 Серпня 2023 10:48
Класно бути попом!
Любов Показати IP 5 Серпня 2023 17:29
То священник не зрадив своєї віри та УПЦ, як і тисячі тих віруючих УПЦ, що воюють з ворогом, захищаючи нашу неньку-Україну та моляться за наших захисників та за мир в Україні.
Та.Мара до Любов Показати IP 5 Серпня 2023 20:34
Шо за бред, рпц в у ваша віра, людей дурете, а ваша ненька раша, ганьба вам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus