USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Свято «дітей-янголят» організували у Луцьку

3 Квітня 2015 09:44
Громадська організація «Янголята» вже третій рік поспіль проводить зустрічі до Всесвітнього дня розповсюдження знань про аутизм. Цьогоріч захід відбувся 2 квітня у Волинському еколого-натуралістичному центрі.

Керівник ВОГО «Янголята» Інна Гачукова розпочала захід з історії про відому дівчинку-аутиста Соню Шаталову, письменницю, яка у віці семи років почала писати поезію та прозу. Соня була неконтактною, відлюдкуватою, їй ставили діагноз «глибока розумова відсталість», який зняли лише тоді, коли вона почала писати вірші. Інна Гачукова зазначила, що, можливо, схожі таланти є і у волинських дітей-аутистів. Завдання дорослих – допомогти таким дітям, розвивати їхні здібності, підбадьорювати їх, виводити у соціум.

Для гостей заходу «діти-янголята» підготували концерт: зі сцени лунали вірші, пісні, гра на музичних інструментах. До участі у танцювальному виступі закликали і гостей дійства.
Секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Микола Бондарук зазначив, що серед цих дітей відчутний ангельський дух. Він побажав терпіння, сил та мужності у вихованні цих «янголят», а також сил для того, щоб дарувати радість. З його слів, допомагаючи дітям-янголятам, ми зможемо бути наслідниками царства небесного.

Звичайно, як і на кожному святі, на цьому не обійшлось без подарунків. Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» надав у подарунок дітям розвиваючі іграшки (театр тіней, музичні інструменти, кубики Зайцева, шнурівки для розвитку моторики).

З їхньою допомогою діти зможуть знайти більше можливостей для того, аби показати свої таланти. Заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич розповіла, що відвідує такий захід вдруге. Під час першого знайомства з цими дітьми вдалося відкрити для себе досі незнаний світ дітей-янголят та їхніх проблем. Вона зауважила, що державною та міською владою далеко не все зроблено для того, щоб такі діти почувалися комфортно. Також, вона запевнила, що Ігор Палиця і надалі допомагатиме дітям-аутистам.
Керівник Волинського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів Олександр Стельмащук, своєю чергою, визнав, що на долю цих дітей випало чимало випробувань, але дуже приємно те, що поруч з ними є небайдужі люди – батьки, педагоги, які дарують дітям частинку свого серця.
Начальник відділу соціальної роботи Луцького міського центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Олена Бондарчук зауважила, що мами, які створили ВОГО «Янголята», вже багато зробили для діток, аби ті мали змогу соціалізуватися у суспільстві.

Завідувач обласної психолого-педагогічної комісії Тамара Мазурик також зазначила, що в області досі не завершений процес психолого-педагогічного обстеження дітей. Вона наголосила, що корекційне навчання залежить від стартових можливостей дитини, проте поки що немає навчальних програм для дітей з аутизмом.

Директор обласного еколого-натуралістичного центру Валентина Остапчук насамкінець нагадала про віддаленість центру, що розташований на вулиці Ківерцівській, від інших мікрорайонів.

З її слів, вже не один рік у влади просять пустити транспортну одиницю до центру, проте складається враження, що цих прохань не чують. Вона побажала дітям та їхнім батькам, аби Господь зглянувся над кожною родиною і ці діти, отримуючи величезну любов, були здоровими, а в їхніх душах, родинах та в суспільстві панував мир та спокій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Юлія Показати IP 3 Квітня 2015 10:11
Гарний та теплий захід вийшов
інна Показати IP 3 Квітня 2015 10:52
по-домашньому приємний
555 Показати IP 3 Квітня 2015 15:07
Було дуже гарно. Щирі люди, які знають що таке страждання, але дуже світлі.
Глядач Показати IP 3 Квітня 2015 18:36
А які щирі посмішки у мам,хоча ніхто не знає що у них в душі!!!!!!!!!!!!!А дітки- просто чудо! НЕ МОЖЛИВО БУЛО СТРИМАТИ СЛІЗ! Це дуже велика праця! Ви приклад для багатьох батьків! Хвала і шана вам!Низький уклін!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus