USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Світязь» вирушив на схід уперше з жінкою-офіцером та священиком

14 Вересня 2015 16:49
У лавах роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» відбулася чергова ротація. Разом із бойовими побратимами на східні рубежі вперше вирушили жінка-офіцер та священик.

Про це повідомили у прес-службі волинської міліції.

Для багатьох хлопців міліцейського підрозділу з Волині ця ротація вже третя, для декого – четверта. Досвідчені правоохоронці, які пройшли випробування боями під Іловайськом та Вуглегірськом, виконують бойові завдання у самому серці воєнних перипетій, в гарячих точках Луганщини та Донеччини. В очах міліціонерів немає страху та сумнівів, всі налаштовані рішучо, адже їдуть на окуповані східні території, не воювати, а відстояти незалежність і повернути мир у домівки українців.



Бійці вишикувались на плацу в плямистих одностроях. Керівник спецпідрозділу доповів начальникові УМВС України у Волинській області Петру Шпизі про готовність особового складу до несення служби у зоні проведення АТО.



– Чітке виконання вказівок керівників, дисципліна й надійна підтримка побратимів дозволять вам успішно пройти всі випробування, – з такими словами перед особовим складом виступив генерал-майор міліції Петро Шпига.

Очолив зміну добровольців командир роти Сергій Козак – досвідчений воїн, за плечима якого не одне бойове хрещення. Однак на передову, як очільник «Світязя», їде вперше:

– Для мене велика честь перейняти естафету від Олександра Фацевича і очолити славнозвісний підрозділ. Я переконаний: у колективі повинна панувати довіра, підтримка та взаємодопомога – завдяки цьому підрозділ зможе успішно виконати поставлені завдання. Свій авторитет та можливості «Світязь» не раз демонстрував на передовій, тож цілком впевнений, що задану «висоту» втримаємо й надалі.



Цього разу разом з чоловіками вперше на східні кордони вирушає жінка – справжній «бойовий» старший інспектор роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» Наталія Герасимчук. Вона впевнена, що із таким колективом, не страшно навіть на передовій, а тому готова нарівні із чоловіками нести службу та виконувати усі завдання, поставлені керівництвом АТО:



– Так склалося, що я – перша жінка у лавах міліції Волині, яка їде на передову. У підтримці своїх колег впевнена на сто відсотків, адже вони – справжні чоловіки. До відрядження готувалася нарівні з хлопцями, проходила курс відповідної підготовки. У підрозділі для нас, жінок, виключень немає, поряд з цим, ми завжди можемо розраховувати на сильне чоловіче плече.

Разом із добровольцями на схід вирушив настоятель Свято-Георгіївського храму протоієрей Олександр Мазурак. У священика своя особлива місія, адже у зоні воєнного конфлікту духовний наставник підтримуватиме правоохоронців у хвилини відчаю.

– Кожен з нас повинен віддати свою частку у відновлення миру на нашій землі. Своєю чергою я, як священнослужитель, у цій справі маю свою місію – передати Дух і Слово Боже не тільки для військовослужбовців, але й місцевому населенню.

Після благословення духівника міліціонери попрощалися з рідними. Міцно обіймаючи, щирими та добрими словами рідні та друзі зичили бійцям успішного виконання завдань та швидкого повернення додому.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus