USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Світязь може зникнути з лиця Землі

18 Вересня 2008 17:23
Під час виїзного засідання прес-клубу Волинської обласної ради на тему: «Можливості місцевого самоврядування у вирішенні проблем рекреації та екології озера Світязь» говорили про ймовірне зникнення одного з семи природних чудес України, – інформує 18 вересня репортер «Волинських Новин».
Як розповів заступник голови Шацької районної добровільної громадської організації «Зелений край» Олег Подубінський, озеру Світязь загрожують роботи з видобутку крейди із Хотиславського кар’єру в Малоритському районі Білорусі, що за 30 кілометрів від озера.
За словами пана  Подубінського, високоякісну крейду видобувають на глибині кількадесят метрів, що створює загрозу прориву підземних вод. А оскільки природа Світязя є карстовою, то при цьому можливе навіть зникнення озера.
Проте директор Шацького національного природного парку Володимир Найда факт видобувних робіт на цьому кар’єрі заперечив. Оскільки між Україною і Білоруссю на міждержавному рівні ще раніше було погоджено домовленість про припинення цих робіт.
За неофіційною інформацією, з боку Білорусії зараз ведуться переговори з росіянами щодо продажу їм права на видобуток корисних копалин у Хотиславському кар’єрі. А це може зруйнувати існуючі домовленості між Білоруссю та Україною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 18 Вересня 2008 18:11
Шановні журналюги! Перевіряйте правильність написання власних назв!!!!!! Та вже ж терпець уривається читати ваші помилки - орфографічні, пунктуаційні і т. і. Потрудіться, будь-ласка, перевіряти матеріал перед тим, як його давати на сайт!!!!! Район у Білорусі - Малоритський (укр), Маларітскій (біл). :((
Анонім Показати IP 19 Вересня 2008 08:50
Хто там на помилки дивиться? Умники!!! Головне інфу отримати, а не букви роздивлятись! Шо за народ??? Хоча слушне зауваження, але це не головне!
перехожий Показати IP 19 Вересня 2008 09:08
Уявляєте, якого розміру повинен бути Хотиславський кар’є, щоб умістити воду з цілого ряду озер шацької та ратнівської зони. Адже озера району Заболоття знаходяться ще ближче до малорити ніж Світязь. Та й від Прип’яті до хотислава по прямій буде кілометрів 20. А залежі крейди є по всій Волині.
Анонім Показати IP 19 Лютого 2009 19:49
Нє, ну правда, ПЕТРА СТАНІСЛАВОВИЧА ПОДУБІНСЬКОГО назвали ОЛЕГОМ ПОДУБІНСЬКИМ!!!!! Слідкуйте трохи...Неприємно про таких людей читати неправду:(((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus