USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Свобода» вважає, що ухвала сейму нагнітає антиукраїнську істерію та ображає національну гідність українців

23 Липня 2009 09:13
У відповідь на оприлюднену на «ВН» інформацію про те, що польський парламент звинуватив ОУН та УПА в етнічних чистках на Волині, Волинська «Свобода» виступила із заявою щодо ухвали польського Сейму, яку надіслала на адресу Президента України Віктора Ющенка, Голови Верховної Ради України Володимира Литвина і Генерального консула Республіки Польща в Луцьку Томаша Яніка. Про це 23 липня повідомляють «Волинські Новини».
Отож, у заяві, яку ви публікуємо без жодних правок, йдеться:
«Волинська обласна організація ВО «Свобода» обурена ухвалою Сейму Республіки Польща від 15 липня щодо «трагічної долі поляків на Кресах Всходніх».
«Ми вважаємо, що ухвала польського парламенту нагнітає антиукраїнську істерію та прямо ображає національну гідність українців, які споконвік жили на теренах Волині. Термін «Креси Всходні», який вживають у документі, свідчить про те, що у Польщі досі існують ворожі наміри щодо етнічних територій України, зокрема Волині. Крок Сейму показав, що такі дії знаходять підтримку на державному рівні сусідньої країни.
В ухвалі окупаційну сутність Армії Крайової та інших польських збройних формувань прикривають облудливими словами про «захист цивільного населення». Волинь пам’ятає таких «захисників», які масово нищили українців в роки Другої Світової війни, спалювали цілі волинські села.
Польська влада безпідставно звинувачує ОУН та УПА в «етнічних чистках», забуваючи про систематичний терор проти українців з боку Польщі протягом кількох століть. Ми заявляємо, що ОУН і УПА воювали на українській землі і ніколи не посягали на польські етнічні території на відміну від польських бандитських збройних формувань.
Тому Волинська обласна організація ВО «Свобода» вимагає:
- від влади Республіки Польща припинити здійснювати кроки, які нагнітають антиукраїнську істерію та ображають національну гідність українців;
- від Президента України та Верховної Ради дати офіційну оцінку ухвалі Сейму Республіки Польща від 15 липня 2009 року.
Ми попереджаємо, що використаємо всі можливі заходи, згідно з чинним законодавством, щоб не допустити блюзнірства над пам’яттю тисяч волинян із боку представників Польщі», – наголошує голова Волинської обласної організації ВО «Свобода» Анатолій Вітів у заяві до Президента України, Голови Верховної Ради України та Генерального консула Республіки Польща в Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 23 Липня 2009 09:40
с таким же успехом немцы могут не признавать Холокост: они, мол, действовали на своих этнических немецких землях :))) не лезьте к полякам, пусть у себя дома делают что хотят, лучше, идиоты, приложите хоть на йоту усилия для того, чтобы наши люди у Польсче не горбатились на самой грязной работе. Тогда будет нам наплевать на все сеймические постановления вместе взятые.
Анонім Показати IP 23 Липня 2009 10:05
в целом же "Свобода" настолько часто употребляет слово "истерия", что я начинаю подозревать неладное :) если "антиукраинская истерия" бушует со всех сторон, то не пора ли задуматься о главном: человека, который сам себя не любит и не уважает, не любит и не уважает никто :( увы :((( не обижайтесь на поляков, им хватает своих идиотов
Анонім Показати IP 23 Липня 2009 10:30
коли вже ці нацики заспокояться... у всьому вони бачать одне - антиукраїнські дії... самі ж не зробили нічого толкового, і не зроблять... не може права сила зробити щось добре...
дідо Показати IP 23 Липня 2009 12:14
вон як імігранти розбалакались,дуже вільно їм живеться у Луцьку....
Анонім Показати IP 23 Липня 2009 13:15
ну що з убогих "свободівців" узяти? Вони ще б жидо-масонів сюди приплели, як отой "недалекий" торгаш літературою поблизу Лесі Українки.
Анонім Показати IP 23 Липня 2009 14:55
Болісне для українців сприйняття нас сусідами як бидла створили ми самі.Лише гляньте на мільйони тонн сміття, яке українці випльовують прямо під ноги. Так ведуть себе лише тварини.Якої ж оцінки наших історичних цінностей ми хочемо отримати, коли наша побутова культура лише погіршується.Як переконати цивілізований світ, що ми рівноправні партнери? Кому пред"явити до сплати рахунок за наш побутовий стан? Росії, полякам, чи собі? Чому "Свобода", яка претендує на совість нації про це мовчить? Звідси і наслідки історичних суперечностей.Пригноблений Москвою та Варшавою український народ не знайшов іншого шляху відстоювання свої прав крім зашморгів і ножів. Україні потрібна культурна революція, хоча цей термін дискредитовано.Сьогодні необхідно об"єднати зусилля усіх патріотів нації саме в цьому.Півтора століття тому Шевченко писав :"Дай нам Боже Вашінгтона з НОВИМ і праведним законом." Швидше Україна потребує Мойсея, який би дав нам елементарний закон : " не сміти", "не вкради". і т.п.І тільки після того, коли ми доведемо світу, що ми народ Закону будемо вимагати від гоїв поваги до себе.
Анонім Показати IP 23 Липня 2009 22:50
"Свобода" захищає національні інтереси, а влада мовчить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus