USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

«Свиням – молоко? А губа не трісне?» – проект «Заживемо» у Поромові. Відео

15 Вересня 2017 19:00
У рамках відеопроекту «Заживемо» Андрій Кравченко відвідав Поромів Іваничівського району, яке називають найрозвиненішим селом у Волинській області.

Нагадаємо, «Заживемо» - проект, що вселяє надію. Його ведучий Андрій Кравченко відвідує неймовірно мальовничі куточки Волині. Так, нещодавно телеведучий шукав «родзинку» курортного села Світязь та відвідав село Риковичі у Іваничівському районі.

У Поромові Андрій поспілкувався з головою Поромівської ОТГ Євгеном Недищуком, його «попередником» Леонідом Завгороднім та з іншими колоритними й цікавими мешканцями села.

Євген Недищук розповів про проблеми з децентралізацією, про шахту №10, яка б, якби погодилася держава, могла приносити прибутки.

Колишній сільський голова Леонід Завгородній провів журналістам екскурсію до так званого доту – оборонної точки, яка захищала солдат під час Другої світової війни. Таких точок є 24, якщо їх реставрувати, вони можуть стати цікавими туристичними місцями.
Також познайомилися з 85-річним Володимиром Харитоновичем та його 82-річною дружиною. Ведучий ознайомився з їхнім господарством, козами Даною і Пушинкою, зголосився годувати їхніх свиней Хрюшу і П'ятачка та ще й дивувався: «Свиням – молоко? А губа не трісне?».
Також Андрій спеціальним пристроєм теребив квасолю, чистив картоплю і заслужив на обід.
«Що це ти на руках намалював? Ото маладьож!» - хитає головою господар, побачивши татуювання хлопця.
Після обіду – знову до роботи: вчилися доїти козу Дану, проте господиня журналістів швидко прогнала, мовляв, «то буде довга пісня».

Спробували й косити. Тут справа пішла краще: Володимир Харитонович запевнив – кілька днів практики й Андрій став би вправним косарем.
Подякували гостинним господарям, які пустили переночувати, і вирушили далі – на недобудовану шахту №10.
Після проходження перевірок документів і пояснивши, чого, власне, хочуть журналісти, вдалося потрапити на територію. Як відбувалася імпровізована «перевірка», дивіться у сюжеті:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Всезнайко Показати IP 15 Вересня 2017 20:20
Згідний, що це - центр Європи, але хай спочатку зроблять в"їзд в село (якихось 30 метрів), бо таксі не хоче з Нововолинська везти їз-за того відрізку дороги...
Микола Показати IP 15 Вересня 2017 23:53
А що, люди не можуть самі засипати тих пару ям до свого села?
Всезнайко до Микола Показати IP 16 Вересня 2017 07:32
Люди самі засипають весь час. Але одні засипають, а другі вночі розтягують щебінь по дворах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus