USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Син загиблого бійця 51 ОМБ – в інтернаті. Дитина потребує опіки

13 Вересня 2016 16:21
Син загиблого волинського бійця 51 ОМБр Руслана Калуша, який два роки тому підірвався на міні разом з побратимами в автомобілі ГАЗ на Донеччині, юний Андрійко, виховується в Липлянській школі-інтернаті.

Хлопчик потребує особливої опіки та душевної теплоти, адже він позбавлений любові батьків. Окрім цього, дитина має легку розумову відсталість. Нещодавно Андрійко отримав нового друга, неформального опікуна, Дмитра Василенка, вони прив’язані один до одного: тепло і довірливо спілкуються, жартують і будують наступні плани та дозвілля.



Про це написав у Фейсбуці Руслан Теліпський, координато проекту «Меценати для солдата» (МдС), який разом із Дмитром Василенком відвідали хлопчика.

Руслан до всіх небайдужих людей звертається з проханням: «якщо маєте бажання, можливість чимось помогти чи запропонувати якусь пораду для Андрійка – звертайтесь до нас в МдС чи безпосередньо до Дмитра! Лише спільними зусиллями ми зможемо подарувати мрію на хороше життя цьому хлопчині».



Як ідеться в дописі, батько Андрійка, боєць 51 ОМБр з села Озерце Ківерцівського району Руслан Калуш підірвався разом з побратимами в автомобілі ГАЗ - 66 на міні в районі села Петрівське, Шахтарського району Донецької області 1 серпня вже далекого 2014 року. Разом з Русланом тоді загинуло ще 5 хлопців.

Фото з архіву: Руслана Калуша проводжають в останню путь, серпнень 2014 року

«Люди кажуть, що син цього бійця Андрійко гостро потребує опіки, душевної теплоти, адже має легку розумову відсталість і з цього приводу виховується в Липлянській школі-інтернаті. Те, що йому ще приписують, – не хочеться публічно озвучувати та й не віриться особисто мені. Його мама розлучена з загиблим, веде своє особисте життя як заманеться, має ще й інших дітей від інших чоловіків тому зовсім не дивно, що не може (чи не хоче) приділяти увагу Андрійку. Достатньо згадати нещодавній той факт, що волонтерам ледь вдалось вмовити матір відпустити хлопчика на 2 тижні до санаторію «Барвінок», що ним заопікувалась британська діаспора в обличчі чуйної Iryna Estevez», - пише Руслан Теліпський.

Нагадуємо, що волонтерський проект Мeцeнaти для сoлдaтa (МдС) – це контакт між меценатом та бійцями для моральної та фінансової підтримки останніх у тилу. А це – сім'ї загиблих та усі дітки бійців; поранені бійці, а також хто на ротації чи на дембелі. Також МдС передають при потребі допомогу й на фронт.

«Ми цінуємо будь-яку допомогу і сприяння для бійців у цей складний для України історичний момент з мінімальними вашими незручностями у бізнесі та часі.

Наш контакт: 050-973-44-84. Волонтери – долучайтесь до нас теж!», - йдеться у дописі.



Довідково. Того трагічного дня,1 серпня 2014 року,рятуючи життя своєму товаришеві, загинув командир мінометної батареї 51-ї ОМБр 36-річний капітан Андрій Задорожній. Згідно з інформацією, яка згодом з’явилася у ЗМІ, того дня він зі своїми бійцями (сержант Руслан Калуш, молодший сержант Андрій Курочка, старші солдати Михайло Котельчук, Сергій Дармофал і Сергій Кушнір) їхав у вантажівці «ГАЗ-66» у розвідку в бік Амвросіївки. Крім 4-х солдатів, у кузові був ще й міномет. Наскочивши на протитанкову міну, їхня машина підірвалася й перекинулася. Водій загинув на місці, а трьох воїнів вибуховою хвилею викинуло з кузова. На одного з них упав міномет. Андрій, який їхав у кабіні, кинувся рятувати хлопця, але загинув сам, а солдат згорів заживо. Із шести вижив лише один.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus