USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сиріт–випускників навчали, як вступати і працевлаштовуватися

2 Червня 2010 09:47
У Луцькій міській раді відбувся семінар-навчання для піклувальників та випускників 90-х та 11-х класів – дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Про це поінформували в департаменті інформаційної політики.
Учасникам семінару роз’яснили правові та соціальні аспекти працевлаштування і вступу до навчальних закладів після закінчення школи.
Семінар пройшов під головуванням заступника Луцького міського голови Анатолія Пархом’юка, модератором виступив начальник служби у справах дітей департаменту молодіжної політики та спорту міської ради Федір Шульган. Він порадив присутнім учням, які цьогоріч є випускниками, серйозно поставитися до вибору майбутньої професії, наголосивши, що «квиток в освіту» у них є, адже вони мають пільги при вступі.
При цьому Федір Шульган зазначив, що варто реально оцінювати свої можливості, адже були неодноразові випадки, що дітей-сиріт, які вступили на пільговій основі, відраховували за неуспішність. «Головне – не те, як звучатиме ваша професія, а те, які ви в ній зробите досягнення», – наголосив він.

У роботі семінару взяли участь фахівці департаменту соціальної політики міської ради, Пенсійного фонду України, міського центру зайнятості, центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді, науковці-психологи. Вони відповіли на запитання присутніх, надали їм необхідну довідкову літературу, яка допоможе випускникам визначитися з вибором майбутньої професії.

Організатори семінару-навчання висловили подяку голові правління селянсько-фермерського господарства «Чебені-плюс» Анатолію Калинюку за допомогу дітям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus