USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Система поливу та вирощування трави: на Вересневому облаштовують футбольне поле

4 Червня 2018 13:06
Ще минулого року на стадіоні у мікрорайоні Вересневе було сміттєзвалище, на якому були купи битого скла та сміття, а також росли бур’яни, однак зараз він повертається до свого колишнього вигляду. Аби на поле не кидали сміття, стадіон облаштували відеоспостереженням, також на ньому посіяли траву, яку вирощують за спеціальною технологією, використовуючи систему поливу, а вже згодом його обладнають воротами та намалюють розмітку.

Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини депутат Луцької міської ради Борис Смаль, який обраний від мікрорайону Вересневе, у нього вже зараз цікавляться, коли на полі можна буде грати. Однак, каже депутат, облаштовувати стадіон розпочали у минулому році, а сама технологія вирощування газону передбачає, що трава має рости протягом 2 сезонів, тому поки що влітку на ньому не будуть грати.

«Восени, швидще за все, ми зробимо відкриття кількома іграми, а на наступний рік стадіон буде повністю функціонувати», - зазначив Борис Смаль.

З його слів, раніше на території поля було сміттєзвалище, тому зараз тут встановили відеоспостереження, щоб контролювати, аби жителі мікрорайону більше не викидали сміття на територію, адже вже траплялося, що люди кидали пляшки через паркан.

«Були випадки, коли ми викривали таких недобросовісних жителів Вересневого, але поки обмежувалися лише профілактичними бесідами. Зараз сміття на територію стадіону ніхто не викидає, але, якщо спіймаємо на цьому, то вже будемо штрафувати», - наголосив депутат.
Ще наприкінці минулої осені міська рада профінансувала облаштування поливу, який запустили лише зараз, адже раніше не було потреби. Борис Смаль каже, що на облаштування системи поливу і відеонагляду витратили понад 80 тисяч гривень.

Загалом на території стадіону планують зробити одне повноцінне футбольне поле для ігор та ще одне невелике для тренувань. Окрім того, спорудять кілька рядів трибун, встановлять ворота та намалюють розмітку – на ці потреби потрібно близько 300 тисяч гривень, які обранець громади планує використати кошти зі свого депутатського фонду, аби довести стадіон до ладу.

Директор КЗ «ДЮСШ №2 Луцької міської ради» Валерій Панчук, на балансі якої знаходиться стадіон, розповів, що невдовзі вихованці школи будуть заявлятися на чемпіонат України, тож він сподівається, що до наступного сезону поле буде готове.

«Ми ще плануємо низку робіт, але насамперед потрібно, щоб окріпла трава. Щодо технології її вирощування, то ми спілкуємося з працівниками «Авангарду», адже вони у цьому мають більше досвіду, тож ми його переймаємо, щоб наше поле було якісним», - каже Валерій Панчук.
Та додав, що для вирощування трави використовують спеціальний прилад, який розпорошує землю, а її саму косять трактором.

Директор ДЮСШ пригадав, що раніше на території стадіону було сміттєзвалище, тому після прибирання туди завезли ґрунт, засіяли травою, а зараз потрібно це все підтримувати. Зокрема, підливати та підсівати траву, вносити добрива, виривати бур’яни – це все потребує чималих зусиль та фінансування, тож міська рада всіляко у цьому допомагає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ау Показати IP 4 Червня 2018 13:21
Люкс! Дай Бог продовжити дану традицію!
саша Показати IP 4 Червня 2018 17:34
Система поливу мощна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus