USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Табачник дозволив школам вибирати мову

31 Травня 2011 15:56
Міносвіти дозволило школам обирати мову підручників, якими вони будуть забезпечуватися за рахунок коштів держбюджету.

Про це сказав міністр освіти Дмитро Табачник в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви", - пише LB.

"Всі підручники, які видає держава за рахунок грошей державного бюджету, будуть видаватися так, як захочуть школи", - сказав він.

При цьому, за словами міністра, раніше віддрукована кількість підручників українською мовою інколи виявлялася не до кінця затребуваною, в той час як підручників російською не вистачало.

"Тобто раніше було дуже просто: 70 або 80 відсотків підручників друкувалося українською мовою, навіть якщо вони залишалися в бібліотеках, і недостатній відсоток - російською мовою. У цьому році школи Харкова, Криму, Донецька, Луганська, інших областей, якщо вони хочуть замовити підручники 11 класу російською мовою, вони їх отримають російською мовою за рахунок державного бюджету", - сказав він.

Табачник також повідомив, що у шкільній програмі "Світова література" російська література буде займати значну частину.

"Тому що я переконаний, що освіта будь-якої по-справжньому цивілізованої і справді освіченої людини складається з кількох фундаментальних речей. Це велика грецька філософія, це російська література і німецька логіка", - сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Кастян Показати IP 31 Травня 2011 22:03
"Тому що я переконаний, що освіта будь-якої по-справжньому цивілізованої і справді освіченої людини складається з кількох фундаментальних речей. Це велика грецька філософія, це російська література і німецька логіка" -певне депутатські прибамбаси нового покоління, взагалі завжди це була Історія.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus