USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Табачник хоче обміняти українську мову на інформатику

20 Лютого 2012 10:50
Міністр освіти Дмитро Табачник заперечує, що зі шкільної програми зникне дисципліна «Історія України», а цей курс читатиметься в курсі загальної історії.
Про це він заявив у коментарі газеті Сегодня, - повідомляє Українська правда.

«Абсолютна неправда! Схрещувати предмети ніхто не буде», - заявив Табачник.

«Справа в тому, що в стандарті записано: гуманітарна складова досягається викладанням наступних предметів - і йде перерахування. Це норма стандарту, де через кому записана «Історія України», «Загальна історія» і т.д. Але якщо в розділі «Природничі науки» записана «Біологія» і «Географія», «Фізика» і «Хімія», це не виходить, що біологію з географією й фізикою з хімією хтось буде схрещувати!» - заявив він.

«Міністр також підкреслив, що Міносвіти поки не має відношення до проекту.

«Це проект, що розробляється групою вчених Національної академії педагогічних наук і який потім, після закінчення його підготовки, буде переданий у міністерство й виставлений для обговорення», - пояснив Табачник.

Говорячи про скорочення кількості уроків української мови й літератури, Табачник пояснив, що подібні пропозиції дійсно будуть розглядатися.
«Не пам'ятаю конкретні цифри, але скорочення можливі, серед іншого вони можуть торкнутися української мови й історії. Робиться це з двох причин», - сказав він.

«По-перше, щоб 1 урок на тиждень заощадити для більш поглибленого вивчання інформатики. Друга причина - це плани введення уроків другої іноземної мови», - додав він.

За словами Табачника, у Європі, «куди так хочуть наші доброзичливці, 85% школярів учать дві іноземні мови».

«Для інформатики й другої іноземної мови потрібні додаткові години, але додати 9-10 уроків на тиждень не дозволяють фізіологічні норми. Тому на певні скорочення міністерство, можливо, піде», - сказав він.

На даний момент в 5-7 класах українську мову вчать 3 години на тиждень, в 8-11 класах - 2 години на тиждень. Пропозиція академії - 2 години на тиждень із 5 по 11 клас. Також на 1 урок на тиждень планують скоротити вивчення в 5-9 класах історії.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
тиць-здиць Показати IP 20 Лютого 2012 13:36
Собі так думаю: і нащо це йому, пархатому, треба?
AntiUkr Показати IP 20 Лютого 2012 16:37
Сократить на фик болтологию-через 10 лет может быть получим специалистов. Нигде в мире, и у нас тоже, столько украиноведов не надо.
монах Показати IP 20 Лютого 2012 16:55
Лінгвоцид (мововбивство) — свідоме, цілеспрямоване нищення певної мови як головної ознаки етносу — народності, нації. Лінгвоцид спрямовується в першу чергу проти писемної форми мовлення. Кінцева мета лінгвоциду є не геноцид, тобто фізичне винищення певного народу, а етноцид — ліквідація цього народу як окремої культурно-історичної спільноти, винародовлення етносу. Лінгвоцид є передумовою масової денаціоналізації та манкуртизації: без нього неможлива втрата народом історичної пам'яті, етнічного імунітету, національної самототожності, а без цього, своєю чергою, не може відбутись асиміляція — поглинання одного народу іншим. Ось чому поневолювачі ніколи не забували про необхідність нищення мови поневолених народів. Лінгвоцид мав і має місце фактично в усіх поліетнічних утвореннях, багатонаціональних державах, де стикаються інтереси панівного і поневолених народів. Форми лінгвоциду можуть бути жорстокими чи поміркованими, відвертими чи закамуфльованими, однак це не змінює ні суті, ні кінцевої мети лінгвоциду.
AntiUkr Показати IP 20 Лютого 2012 17:15
Монах, а что ты есть будеш? Тебя филолухи накормлят? Судя по тексту - ты гуманитарий. А работать на тебя кто будет? Волынь дотационная область, сама почти ничего не производит. На какие шиши плодить болтунов?
монах до AntiUkr Показати IP 20 Лютого 2012 17:56
на відміну від вас мене кормити непотрібно...а от повчитись вам би не завадило - "накормлят"...
Лучанка до AntiUkr Показати IP 20 Лютого 2012 18:13
А хто що виробляє?!Донецьк-вугілля?! Чи Харківв текстильну промисловість? То гиньте в шахтах і надалі і сидіть за своїми швейними маштнками роками, не гуманітарії бачиш но тут каже він!Чи ще краще Полтава?:) Там взагалі одні фізики, хіміки, економісти, математики,програмісти,а Чернігів-це взагалі..., Боже, Боже, думай,що пишеш!!! Волині достатньо того,що вона має..., принаймі майже ті самі зарплати,що і в Донецьку, але ніхто не гине, бо робіт нема інших ніж праця в шахті..., краще бути філологом, гуманітарієм, перекладачем, викладачем ніж таким як ти...!!! І краще НАБАГАТО ЖИТИ НА ЗАХОДІ НІЖ НА СХОДІ, ТУДИ ЯК ПОЇДЕШ-ТО СТРАХ, А ЗАХІД ЗАВЖДИ БАГАТШИМ БУВ,Є І БУДЕ! ТУТ НЕ БУЛО ПРИНАЙМІ ТАКОГО ГОЛОДОМОРУ І МАТУШКА РАССЄЯ НАС НЕ ВИНИЩУВАЛА, а сх. явно мізки винищила раз тут так пишете!!! ВСІ ЗА УКР. МОВУ, А НЕ ЗА РОС. ВЗАГАЛІ ТО ДЛЯ ПОЧ.!!! А ТАМ ВИДНО БУДЕ -ХТО Є ХТО,час покаже!!!
AntiUkr Показати IP 20 Лютого 2012 18:29
Виноват-исправлюсь, может быть... Программы пишу без ошибок. А филолухов не терплю-болтуны как все гуманитарии. Материальные блага создаем мы -технари. А вы нам мешаете.
AntiUkr Показати IP 21 Лютого 2012 09:07
У лучанки как всегда истерика. Экономическая безграмотность в каждой строчке. Напомню то, что вы знаете, но стараетесь забыть-Волынь дотационная область, впрочем как и все захукры. Что это значит? Ваш губернатор постоянно выпрашивает деньги в Киеве. Кстаи сегодня тоже поехал просить денежку у Януковича. Госбюджет формируется за сцет поступлений восточных и центральных областея. И добрый дядя пердузент дает денежку бездельникам с Волыни. Почему? Он думает для покупки електората. Дурень! Захукры деньги возмут-а проголосуют против. ... Лучанка права=запад при советах жил на много лучше. При незалежности тоже неплохо. Может хватит содержать бездельников и спекулянтов? Нужено федеративное устройство- каждый регион живет на свои деньги. Я живу в Днепропетровске -на фига мне проблеммы Волины. Наши ребята уже занялись Луцком. Ваш автозавод с юга и востока Украины выдавили(Крымский заказ оставили 30%, Севастопольский 0%, Харьков-0) В эти города ваш завод на тендер полез. Наведет порядок бригада. А технический язык-русский, ... .
простопоц-ригіонал Показати IP 21 Лютого 2012 09:51
це точно , що "технічний". МАТЮКИ І Т.Д., Т.П..ТОБТО ДЛЯ ПРОЛЕТАРСЬКО-РАДЯНСЬКОГО СОВДЕПОВСЬКОГО БИДЛА
cтудент Показати IP 21 Лютого 2012 13:50
Гуманітаріїв в топку!!!! Технарі РУЛЯТЬ!!!
AntiUkr Показати IP 21 Лютого 2012 18:53
В топку-это перебор. А вот меньшить госзаказ-сами вымрут. Что, кстати, Табачник и делает. Вспомните Киево-Могилянскую академию.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus