USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Таксисти у Ковелі «розігнали» міськраду

26 Червня 2014 16:58
Більше півсотні підприємців-таксистів власним автотранспортом пікетували мерію, а потім увійшли до сесійної зали, коли там розпочалася чергова сесія міськради. Перевізники невдоволені тим, що в місті для них бракує спеціалізованих стоянок, а влада пропонує здійснювати посадку пасажирів на платних паркінгах. Про цей задавнений конфлікт Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло ще наприкінці 2012 року.

На початку сесії депутат Олександр Чабан передав слово для виступу представнику таксистів Володимиру Фіщуку, якому міський голова Олег Кіндер відразу встановив «ліміт» - у нього є всього дві хвилини.



«Проблема виникла в результаті незаконного зняття знаків для таксі. Тільки на Привокзальній площі для нас було колись виділено 24 місця. При колишніх мерах все було добре. Тепер ті рішення скасовані. Ми вимагаємо негайного встановлення знаків для стоянки таксі, як було раніше. І від вас, Олег Олексійович, зараз залежить, куди всі ці підприємці поїдуть: на робочі місця, чи на перекриття дороги Варшава-Київ», – сказав Володимир Фіщук.

«Дякую», – мовив Олег Кіндер, але ці його слова потонули в оплесках таксистів, адресованих колезі Фіщуку.

Голові Кіндеру, мабуть, варто було б відразу прокоментувати конфліктну ситуацію, зважаючи на присутність значної кількості протестувальників, але він продовжив сесію, начебто нічого надзвичайного не сталося. Побачивши повне ігнорування з боку першого посадовця міста, люди через деякий час почали залишати приміщення із невдоволеним свистом та вигуками: «Ганьба!», «Йдемо перекривати трасу!». Олег Кіндер на такий демарш відреагував фразою: «Це – культура наших таксистів, які возять людей!»



До блокування міжнародної автомагістралі справа не дійшла: на площу імені Небесної Сотні, де продовжився пікет, приїхала міліція. Інспектори ДАІ сходу взялися переписувати номери таксі. Обурені таксисти ще в більшому складі повернулися до сесійної зали. Депутати ж якраз звично переймалися «роздачею» землі й встигли затвердити 19 «земельних» проектів рішень. Протестувальники відгородили президію від зали: стали спиною до ковельського мера та обличчям до депутатського корпусу, вимагаючи відкоригувати сумнівне, на їх думку, рішення міської ради, згідно якого в Ковелі демонтували знаки для стоянок таксі.

«Шановні депутати, вибачайте, що ми перебиваємо сесію на хвилин десять-п’ятнадцять. Просимо вашої підтримки, бо ми не можемо достукатися до керівництва міста. У нас відбирають робочі місця, не дають працювати. Варто створити робочу групу з числа депутатів, таксистів та працівників ДАІ для того, аби вирішити це питання раз – і назавжди. Чому? Тому що Кіндер Олег Олексійович творить у місті Ковелі беззаконня. В плані знаків…», – обурювався директор МПП «Колос» Микола Матвійчук.

«Є пропозиція підтримати таксистів і продовжити сесію», – запропонував активний депутат Сергій Кошарук.

«Ми вислухали пана Матвійчука, який говорив зі своєї сторони, з якої йому вигідно. Але робоча комісія при виконавчому комітеті міської ради уже створена. Долучайтеся до її роботи», – лунали десь з-за спин таксистів слова секретаря міськради Михайла Гетьмана.

«Ця робоча група уже не працює, тому що Олег Олексійович конкретно увірвався і сказав: «Досить всяких переговорів! Буде так!», – «рубонув» Микола Матвійчук.

У цей час Олег Кіндер, зібравши «папери», рушив на вихід. «Куди ви втікаєте?» – гукали йому в плечі люди.

«Тут є відверта брехня! Напевно вже було п’яте, чи яке там засідання, коли Матвійчук заявив при всій робочій групі: «Не платили, і платити будем. Знаки повісили ми особисто, і знімати не будем». І сам забрався уйшов. З ким було говорити? Коли з другої сторони робочої групи не було! Ви розумієте про що мова йде? Це перше питання… Матвійчук, я ж не бив дітей в Люблинці, в школі? Да? Є один колега. За що вас вигнали з роботи?» – каже Олег Кіндер.

В цій емоційній дискусії Олег Олексійович намагався довести, що його влада дбає «про наповнення міського бюджету, благоустрій міста, і таксистів теж має дане питання хвилювати». Таксисти, у свою чергу, доводили меру, що мають всі необхідні документи для ведення підприємницької діяльності, але місцем роботи, тобто стоянками для таксі, як того гарантують державні будівельні норми – не забезпечені. Міський голова так і залишив сесійну залу розгублених депутатів під обурені крики протестантів.

«Як на мене, то це – абсурдна ситуація», – знизував плечима Михайло Гетьман, уже майже на ходу повідомивши: робоча група з даного питання збереться 2 липня.

Однак на цьому форс-мажорі сесія сама собою призупинила роботу. Так виглядало, що проблеми сотні підприємців-таксистів не вписувалися в сценарій владного дійства: хоч порядок денний сесії ще не вичерпався, а стіл президії працівники міськвиконкому вже хутчій сунули до стіни, несли квіти, встановлювали додаткові мікрофони… Йшла підготовка до урочистого засідання з нагоди Дня Конституції України…

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Прхожий Показати IP 26 Червня 2014 17:04
Друга фотка зачот.Аж страшно стало.
Прохожий Показати IP 26 Червня 2014 17:06
А п"ята ну просто супер.
Косив Ясь до Прохожий Показати IP 26 Червня 2014 18:20
Остання теж символічна. Поки таксисти виборюють свої права, то навколо міськради косять. Зелень. p.s. А міліціонер, бідака, аж за голову вхопився! Тікаючого від людей мера він ще не бачив?
прохожий Показати IP 26 Червня 2014 17:37
кіндера давно тра гнати в шию, а таксистам встановити доступні ціни за проїзд, як для ковеля дуже,ну дуже багато беруть!
Хвілолог Показати IP 26 Червня 2014 17:37
З Гетьманом стикався в грудні на Майдані - залишив враження порядної людини.
Хвершал до Хвілолог Показати IP 26 Червня 2014 18:15
Ось там, на Майдані,враження, певно, і залишилось. А справжній Гетьман повернувсь до Ковеля і чудять на пару з Кіндером геть не по-майданівськи.
Споглядач Показати IP 27 Червня 2014 10:38
Про яку культуру може говорити Кіндер?!!! Він - же нікого за людей не рахує, озиває то "колхозніками" то "жуліками", суне свого довгого носа в усі сфери, з однією метою, аби десь зістригти грошенят...Молодець Пархонюк, вчора в газеті "Ковель сьогодні" добре дав по зубах за "жуліків". Хіба то мер, гнати треба в шию і чим скоріш, тим краще для громади!
Справедливий Показати IP 27 Червня 2014 16:15
Стаття 341. Захоплення державних або громадських будівель чи споруд Захоплення будівель чи споруд, що забезпечують діяльність органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань громадян, з метою незаконного користування ними або перешкоджання нормальній роботі підприємств, установ, організацій - карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк. Ось приблизно" Таксисти у Ковелі «розігнали» міськраду"шо ім може бути.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus