USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Танок на майдані у Луцьку: легендарний гурт ТНМК збирав кошти на ЗСУ. Фоторепортаж

16 Липня 2023 08:08
Легендарний гурт з Харкова Танок На Майдані Конго вчергове запалив в обласному центрі Волині у рамках благодійного концерту. Збираючи кошти на Збройні сили України, «танки» влаштували танці та співи на площі Героїв Майдану для сотень лучан.

Понад пів року тому харківський гурт вже виступав у Луцьку, а учора приїхав вдруге в рамках благодійного туру. Співорганізатором виступу стало управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради.

«Кожен може зробити свій вклад в майбутню перемогу, адже учасники збиратимуть кошти для Збройних сил України. Всі охочі можуть зробити пожертву та взяти участь в благодійному аукціоні», – анонсували організатори.

А охочих на майдані перед Палацом урочистих подій зібралося доволі багато.

Загалом ТНМК дав близько 70 благодійних концертів у Європі, але також музиканти виступають і в українських містах. Відзначимо, що частина з них з початку повномасштабного вторгнення вступили до сил оборони: Олег Фагот Михайлюта пішов до лав тероборони, бас-гітарист Костянтин Жуйков – до Нацгвардії, а гітарист Ярослав Верьовкін – до ЗСУ.
Розігрівали сцену для хедлайнерів місцева виконавиця Анна Ткач та гурт Ярова, а невдовзі на сцену вийшли Фагот, Фоззі та решта музикантів ТНМК.
«З вами молодий починаючий гурт з Харкова Танок На Майдані Конго. Раді вас вітати, – традиційно жартував Фоззі, адже гурт був заснований ще у 1996 році. – Минулого року за зібрані кошти купили мікроавтобуси для Нацгвардії та для ЗСУ. Цього разу ми знову їдемо в тур з вуличними концертами, збираючи на потреби цих військових частин і не тільки. Для ЗСУ під Бахмут – на дрони, для Нацгвардії – на учбові канати та димові шашки на навчальний полігон, адже ми хочемо, щоб наші солдати були підготовленими перед відправкою на нуль. В цьому турі ми також хочемо купити 50 дронів-камікадзе для 68-ї бригади, яка воює під Вугледаром, зібравши 1 мільйон 100 тисяч гривень».
Фоззі пригадав, що на минулому концерті у Луцьку був великий дощ, та висловив сподівання, що цього разу погодні умови не завадять лучанам нормально погуляти. Фанати гурту одразу ж прослухали «Історію України за 5 хвилин» в стилі хіп-хопу. Потім вони відривалися під треки «Іво Бобул», саундрек «Файни Юкрайни» «Жупан», «Та ти шо», «Гранули» та інші легендарні треки.
Особливо запам’ятали виступ ТНМК гаджети лучан, які Фагот брав у них з рук та допомагав фіксувати концерт. Впродовж виступу волонтери ходили зі спеціальними скриньками, збираючи кошти на ЗСУ, тож лучани не лише відривалися, а й підтримували сили оборони.
Яким був другий за рік благодійний виступ ТНМК у Луцьку – в фоторепортажі Інформаційного агентства Волинські Новини.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Glover Показати IP 16 Липня 2023 11:05
Єрунда!
Ієронафт Показати IP 16 Липня 2023 18:17
А що буде завтра, залежить від тебе", пише на футболці. Навряд чи... Залежить від того, як людством керують світові фінансові еліти, і не тільки вони

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus