USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Театр «ГаРмИдЕр» на «Шевченко–Фесті» зайняв третє місце

24 Травня 2010 13:34
Народний театр-студія «ГаРмИдЕр» Луцького районного будинку культури на III Молодіжному фестивалі-конкурсі «Шевченко–Фест», який проходив з 21 по 23 травня у Львові, посів третє місце у номінації «Театральна постановка на шевченківську тематику».

Про це пише сайт «Луцьк неформатний».

За умовами фестивалю у театральній номінації можна було презентувати одну роботу тривалістю п’ять-десять хвилин. «ГаРмИдЕр» підготував уривок з містерії Кобзаря «Великий льох», а саме її частину «Три ворони». Постановка - керівника студії Руслани Порицької. У музичному оформленні було використано музику учасника студії Сергія Федорова і колискову у виконанні Алли Опейди.

Після попереднього перегляду заявок від учасників до відбіркового туру допустили вісім театральних колективів, серед яких і «ГаРмИдЕр». Конкурсанти змагалися 22 травня, і вже ввечері стали відомі результати конкурсу: перше місце — Зразкова театральна студія «Світанок» (Сімферополь), друге місце — Зразковий театр масових видовищ «Полтавські балаболки» (Полтава), третє місце театр-студія «Гармидер» (Луцьк).

Цього року у фестивалі взяло участь більше 100 осіб з різних куточків України – Волинської, Донецької, Запорізької, Київської, Львівської, Полтавської, Тернопільської, Харківської, Черкаської, Чернівецької, Сумської областей та з Автономної республіки Крим.

Конкурсна програма фестивалю складалася з п’яти номінацій: «Сучасна пісня на слова Тараса Шевченка або на шевченківську тематику», «Малюнок на шевченківську тематику», «Фотографія на шевченківську тематику», «Авторська поезія та проза на шевченківську тематику», «Театральна постановка на шевченківську тематику». У кожній із них журі визначило три призових місця.

Довідково:

Фестиваль «Шевченко–Фест» присвячений Тарасу Шевченку. Його учасниками є молодь віком від 14 до 35 років. Метою «Шевченко–Фесту» є привернення уваги до нових інтерпретацій творчості Шевченка сучасниками, та приурочується до річниць перевезення тіла Шевченка в Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
екс Показати IP 25 Травня 2010 08:59
Я уявляю наскільки цінною та важливою для Гармидера є ця перемога. Молодці, так тримати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus