USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Свято творчості та мистецтва: у луцькій школі відбувся театральний фестиваль

13 Грудня 2018 17:58
Свято юних талантів та театральних прем’єр відбулося у луцькій ЗОШ І-ІІ ступенів № 11-колегіумі. Упродовж тижня у школі проходив театральний фестиваль «Маски». На сцені актової зали ожили казкові персонажі, герої п’єс. Тут і Колобок на сучасний лад, і чарівний Лісовик, і закохана Мавка, й легендарна Проня Прокопівна.

Захід відбувся за підтримки Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом".

Театральний фестиваль у школі започаткували в 1989 році. Відтоді – це улюблений жанр мистецтва школярів. За цей час на шкільній сцені відбулося чимало різних постановок. Щоразу діти дивують глядачів своєю кмітливістю та артистизмом, йдеться на сайті Фонду "Тільки разом".

Заступник директора з дисциплін художньо-естетичного циклу Раїса Штунюк розповіла, що цьогоріч участь у фестивалі взяли учні 2–11 класів. Всього свої таланти продемонстрували 20 колективів. Підготовку до фестивалю школярі розпочинають з початку навчального року. Безпосередню участь у процесі підготовки беруть класні керівники. Батьки допомагають виготовляти атрибути, бутафорію, костюми.

«Театр розвиває пам’ять, мислення, креативність. Це щабель до формування творчої особистості, – каже Раїса Штунюк. – Діти показують найрізноманітніші вистави. Серед 1– 7 класів популярні інсценізації казок. Також молодші школярі готують лялькові вистави. У нас навіть є гурток, де виготовляють ляльки. Старшокласники полюбляють ставити вистави на суспільно-побутову тематику».


Третій рік до проведення театрального фестивалю долучається фонд розвитку навчального закладу «Ерудит», що був створений при школі за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у 2015 році.

«Я вражена дитячою майстерністю. Ми робимо все, аби дітям було цікаво та комфортно, – каже голова правління фонду розвитку «Ерудит» Наталія Гунько.– У 2015 році в нас не було декорацій. Тоді, за кошти стартового гранту, що їх надав Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», ми придбали мобільні та багатофункціональні декорації до 20 вистав. Вже три роки використовуємо їх».

Наталія Гунько зазначає: учні радо беруть участь у фестивалі, але їх потрібно заохочувати подарунками. Цьогоріч призовий фонд склав майже 6 тис. грн. Кожний класний колектив отримав торт. 27 дітей отримали відзнаки у різних номінаціях. Призери отримали солодкі подарунки від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Представниця Фонду Вікторія Корецька привітала присутніх зі святом творчості та мистецтва. Вона зазначила, що один з пріоритетів роботи Фонду Ігоря Палиці – підтримка обдарованих дітей. Адже талант потрібно розкривати, заохочувати, розвивати. Вона побажала юним акторам вдячних глядачів та висловила сподівання, що в майбутньому вони підкорятимуть великі сцени.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus