USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.83 9.98

Технологія ремонту: як забрати вологу в квартирі. Поради від луцького забудовника*

30 Грудня 2021 15:02
Якщо ви придбали квартиру в новобудові, то дуже важливо розуміти, що після завершення робіт в стінах залишається чимало вологи і варто звернути на це увагу. Аби волога не проявилася на них цвіллю після оздоблення, треба дотримуватися певних технологічних принципів. Якщо ж ними знехтувати – навіть у новенькому помешканні може з’явитися грибок на стінах.

Як розповідає начальник виробництва технічного відділу Будівельної компанії ЛДБК Тарас Пелюх, дуже часто мешканці не звертають уваги на те, що після завершення робіт у стінах новобудов залишається волога від використаних матеріалів.

«Оскільки це новобудова й будівельні процеси закінчилися порівняно недавно, в стінах ще є дуже багато вологи. Її потрібно максимально вивести. Якщо цього не робити, то після остаточного оздоблення вся вода закупорюється і з часом виходить цвіллю та грибком», – зауважує він.

Тарас Пелюх пояснює: є три дієві способи висушування приміщень. Перший не потребує використання додаткового обладнання. Це – провітрювання, щоправда, тут є свої хитрощі.

«Суть цього методу полягає в тому, що вентиляційні канали мають бути відкриті, вікна – теж, а котел мусить працювати на повну потужність. Щоправда, мало хто на цей метод зважується, бо люди рахують спожитий газ. Найкраще він працює взимку, коли на вулиці мінусова температура. Холодне повітря, в якому менше вологи, заходить у приміщення, під час нагрівання воно вбирає зайву вологу і виходить у вентиляцію з цією водою. Цей процес доволі тривалий, але не потребує додаткового обладнання», – каже фахівець.

Другий метод – висушування стін за допомогою теплових гармат. У них є тен, який нагрівається, і вентилятор, що жене повітря. Та варто пам’ятати, що хороші теплові гармати мають велику потужність, використовують чимало електрики і є доволі дорогими. У цього методу, зауважує Тарас Пелюх, є недолік: гармати сушать швидко, але вологу забирають із зовнішнього шару, а ось всередині стін вона залишається.

Третій метод – використання повітроосушувачів. Це установки, які поганяють повітря і збирають в окрему ємність зайву вологу. Вони є і промислові, і побутові. Але це теж недешеве обладнання.

Скільки треба часу на те, щоб висушити стіни, – залежить індивідуально від об’єкта.

«Усе залежить від кількості вологи в стінах. Зазвичай ці роботи треба виконувати хоча б за місяць до початку оздоблювальних робіт і під час них. Після кожного процесу треба забирати зайву вологу: наклеювання шпалер, штукатурка, укладання плитки – все це теж додає вологи стінам. При будівництві квартир у ЖК «Caramel Residence» ми намагаємось максимально дотримуватись технологічних процесів, і враховувати погодні умови при будівництві. А для запобігання неприємних ситуацій – надаємо консультації та рекомендації щодо порядку проведення ремонтних робіт, режиму провітрювання та роботи автономної системи опалення в зимовий період», – резюмує Тарас Пелюх.

По детальнішу інформацію щодо квартир у комплексі звертайтесь у відділ продажу

Телефони: (066) 089 74 18, (095) 888 94 00, (068) 888 94 00

Адреса: м. Луцьк, вул. Ветеранів, 22

Сайт: https://ldbk.com.ua/

Фейсбук: www.facebook.com/ldbk.com.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus