USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Телеканалу «1+1» все ще не видали бланк ліцензії

4 Січня 2017 22:17
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення втретє відмовила телеканалу "1+1" у видачі бланка ліцензії на подовження мовлення. Цього разу голові Нацради Юрію Артеменку не сподобалася форма подачі документів, - повідомляє ТСН.

Своєю чергою, сьогодні генеральний директор телеканалу "1+1" Олександр Ткаченко втретє привіз документи, які засвідчують інформацію про власника каналу, хоча за законом канал зробив це давно, тому повторювати процедуру не зобов'язаний.

"За законом Національна рада не може вимагати додаткових документів після прийняття рішення і після того, як сплив термін витребування додаткових документів, який ще минув кілька місяців тому. Тут зазначається, що кінцевим бенефіціаром є Коломойський І.В. після цього почалися розмови, що це документ якийсь не такий. Потрібен якийсь інший документ", - зазначив генеральний директор телеканалу.

Зауважимо, що 29-го грудня сплив термін попередньої ліцензії на мовлення в аналоговому ефірі. Нову Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення так і не видала, хоча 15 грудня, за її переоформлення проголосували одностайно всі члени Ради. Це означає, що згідно із законом – претензій до каналу і поданих ним документів не було.

"Законом передбачена така процедура: після прийняття Нацрадою рішення телерадіокомпанія сплачує ліцензійний збір, розрахований відповідно до спеціальної методики, і після сплати ліцензійного збору видається бланк", - директор юридичного департаменту Тетяна Смирнова.

Окрім того, не вдалося отримати коментар від Юрія Артеменка і з'ясувати, що саме не влаштовує його в документах - ані він, ані його заступниця Уляна Фещук на зв'язок не вийшли.

"Хотів би сказати, що більше возити документи до Нацради я не буду. Цього документу більш ніж достатньо. Навіть навпаки я і не мав привозити і цей документ. Якщо комусь не подобається прізвище Коломойський, хай так і скаже. Якщо хтось хоче використовувати різні підходи до видачі ліцензій різним каналам, наприклад, маленьким каналам видавати ліцензії без цього, а каналам, які мають серйозну політичну складову, ставити додаткові запитання і підвішувати у видачі ліцензії, то нехай теж це скажуть. Але це ми можем трактувати як політичний тиск. Чекаємо 6 січня на ліцензію", - заявив Олександр Ткаченко.

До слова, аналогове телебачення - це понад третина всієї телевізійної української аудиторії, яка не має сучасних цифрових телевізорів. Саме аналоговий ефір дивляться в окопах солдати на передовій. Тобто своїми діями члени комісії можуть у будь-який момент залишити їх усіх без трансляції улюблених програм, серіалів та новин найпопулярнішого каналу країни. 6 січня спливають передбачені законом десять днів з дня оплати ліцензійного збору, протягом цього терміну комісія має видати бланк ліцензії телеканалу "1+1".

Нагадаємо, 29 грудня представники телеканалу 1+1 заявили, що його хочуть позбавити ліцензії, а АП намагається передати контроль над каналом в інші руки. Окрім того, група народних депутатів з «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» звернулася до Генерального прокурора України Юрія Луценка взяти під особистий контроль ситуацію з продовженням ліцензії одному з найбільших мовників України – телеканалу «1+1». Також свою думку стосовно подій навколо каналу висловив голова Волинської облради Ігор Палиця. З його слів, 1+1 - це телеканал, який завжди говорив і говорить правду, іноді зовсім неприємну для нинішньої влади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus