USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Терещук відповів на колективне звернення журналістів. ТЕКСТ

5 Січня 2014 17:27
Начальник управління МВС України у Волинській області Олександр Терещук відповів на колективне звернення журналістів щодо подій у Києві, які трапилися 1 грудня. Нагадаємо, 26 грудня 2013 року представники преси вийшли на мовчазну акцію протесту біля приміщення УМВС у Волинській області, аби у майбутньому відстояти права тих колег, які постраждали від фізичного насильства з боку правоохоронців та так званих тітушок.

Текст відповіді головного міліціонера області на колективне звернення журналістів розміщений на сайті УМВС України у Волинській області.

«Повідомляємо, що ваше колективне звернення щодо подій у Києві, які трапилися 1 грудня, уважно розглянуто.

Усі випадки побиття громадян та кримінальні провадження, розпочаті за фактом організації сутичок на вулиці Банковій у Києві 1 грудня 2013 року, розслідуються відповідними територіальними ОВС та перебувають на особистому контролі Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка та Генерального прокурора України Віктора Пшонки.

Окрім того, повідомляю про те, що слідчим управлінням УМВС проводилося досудове розслідування у кримінальному провадженні №12013020010004904 від 02.12.2013 за підозрою Гузя Ігоря Володимировича у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 296, статей 295, 341 КК України, Григоренка Сергія Анатолійовича у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтями 295, 341 КК України, Шиби Богдана Павловича у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 296 КК України, Бондаря Володимира Нальковича у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтями 295, 341 КК України, Москвич Майї Юріївни у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 296, статті 295 КК України, та Собуцького Миколи Миколайовича у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 296 КК України.

Досудове розслідування у даному провадженні здійснювалося відповідно до вимог чинного кримінального процесуального законодавства та будь-яких політичних цілей, вчинення незаконного тиску та репресій, порушення прав громадян на участь у мирних зібраннях не переслідувало. У ході проведеного досудового слідства було зібрано достатньо доказів, які свідчили про скоєння вищезазначеними особами інкримінованих їм злочинів, що і дало підстави для оголошення їм підозри у вчиненні відповідних кримінальних правопорушень.

У зв’язку з прийняттям Верховною Радою України Закону «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» 31.12.2013 вищезазначене кримінальне провадження скеровано до прокуратури Волинської області для прийняття у ньому остаточного процесуального рішення відповідно до вказаного Закону.

З повагою

Олександр ТЕРЕЩУК,

начальник УМВС України

у Волинській області».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 5 Січня 2014 20:42
Іуда!
Михайло Показати IP 6 Січня 2014 02:09
Терещук перерахував відомих луцьких покидьків
звідки до Михайло Показати IP 6 Січня 2014 11:03
вам "шахтарочкам" знати про луцьких покидьків...ви по бумажці розданій з готовими фразами по українськи пишете..міхаіл совєтовіч луганской
на дєжурстві до Михайло Показати IP 6 Січня 2014 11:05
в 2 ночі так схвилювався.ччисти погони від бруду

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus