USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Терористи пояснили, навіщо звільнили «кіборга» з Волині Кузьміних

29 Травня 2015 18:32
«ДНР» звільнила з полону командира 90-го аеромобільного батальйону 81-ї бригади ЗСУ Олега Кузьміних для того, щоб, своєю чергою, Україна пішла на звільнення затриманих терористів.

Про повернення Кузьміних додому з лідером «ДНР» нібито домовився спецпредставник Києва з гуманітарних питань Віктор Медведчук.

Про це заявила представниця бойовиків з прав людини Дарина Морозова, передає новину «Преса України».

«У результаті переговорів між Главою ДНР Олександром Захарченком і спецпредставником України з гуманітарних питань Віктором Медведчуком 21 травня в якості жесту доброї волі з боку ДНР українській стороні був виданий підполковник ЗСУ О. Кузьміних, захоплений в полон в ході боїв за донецький аеропорт», - зазначила вона.

Терористи «Донецької народної республіки» сподіваються, що незабаром Україна звільнить їхніх «бойових товаришів», що передбачено Мінськими домовленостями.

«Хочеться зазначити, що передача Кузьміних напередодні зустрічей робочих підгруп в Мінську, запланованих на 2 червня 2015 року, зіграє свою роль, і нарешті зрушить з мертвої точки процес обміну військовополоненими та звільнення незаконно утримуваних осіб», - додала Морозова.

Напередодні керівник організації «Офіцерський корпус» Володимир Рубан, який веде переговори з бойовиками щодо звільнення полонених, заявив, що Медведчука можна звинувачувати у зриві звільнення українських військових з полону.

Нагадаємо, звільнення Кузьміних відбулося майже одразу після того, як сили АТО захопили у полон під Щастям на Луганщині двох російських спецназівців ГРУ ГШ ЗС РФ Олександра Александрова і Євгенія Єрофєєва.

Нагадаємо, Олег Кузьміних - легендарний «кіборг» родом із Волині. Розповідати про перебування в полоні не хоче. Проте журналістам вдалося поспілкуватися з дружиною Героя, яка й розповіла деталі тих подій
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus