USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

«Торгівля гуманітаркою»: прокуратура відмовилася від обвинувачень проти луцької волонтерки

5 Жовтня 2023 18:29
Прокуратура відмовилася від усіх обвинувачень проти луцької волонтерки Ольги Косован. Попередньо її звинувачували в торгівлі гуманітарною допомогою.

«Мене більш як рік тому несправедливо і з численними порушеннями намагалися звинуватити в торгівлі гуманітарною допомогою. Нарешті завершилося те, що не мало починатися», – повідомила Ольга.

Нагадаємо, 19 липня 2022 року оперативники управління стратегічних розслідувань заявили про те, що буцімто викрили керівницю одного з відділів благодійного фонду на оборудках з гуманітарною допомогою.

Правоохоронці зазначили, що вона намагалася продати 54 бронежилети, 25 комплектів бронеплит, 50 пар військових берців і розгрузки за майже 600 тисяч гривень.

Згодом лучанці Ользі Косован оголосили підозру. Вона відповідала за відділ із забезпечення ЗСУ в благодійному фонді «Добра справа».

Волонтерка, своєю чергою, запевняла, що до жодних махінацій не вдавалася. Ба більше, налагодила із друзями в Луцьку виробництво бронежилетів, яке працювало офіційно.

Як запобіжний захід Ользі Косован обрали домашній арешт. Потім справу передали до суду.

4 жовтня 2023 року прокурор відмовився від усіх обвинувачень проти волонтерки.

«Уся ця нафантазована справа майже одразу почала розвалюватися в суді, і хай як крутили деякі прокурорські стряпчі, але довелося закривати. Думаю, якби після багатьох звернень і скарг на підлеглих Офіс Генерального прокурора не звернув увагу на цю наругу над юстицією, то керманичі Волинської обласної прокуратури та Луцької окружної прокуратури ще довго тягли б цей фарс. Розумію, що рішення Генпрокуратури – це вчинок! Тому щиро вдячна їм, що не побоялися зробити правильно й законно. Сподіваюся, що наступним кроком стануть кадрові, дисциплінарні та інші заходи з метою очищення системи.

На жаль, у наших місцевих прокуратур дуже туго із професійними та порядними людьми. Якби у них в пошані була совість та честь, то не було би кримінального переслідування невинних. Якби згадані «правоохоронці» не керувалися власними низькими мотивами і свідомо не фальшували/не прикривали фальшування (видумування) доказів, то ми мали би більше часу, сил і ресурсів допомагати Збройним силам України», – написала Ольга Косован.

Вона додала: відразу обрала шлях чесної та відкритої боротьби, тому й перемогла. За словами волонтерки, вона має право на відшкодування від держави збитків, заподіяних незаконним кримінальним переслідуванням, але поки не буде звертатися з цим позовом.

Також Ольга Косован подякувала всім людям, які підтримували її та допомагали.

«Ми продовжуємо працювати для нашої України і Сил оборони. Якщо не вмієте дякувати людям, то принаймні не ставайте ненависниками, а краще зробіть щось корисне – задонатьте на дрон чи допоможіть поширити інформацію про збір для ЗСУ», – наголосила волонтерка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Ірина Показати IP 5 Жовтня 2023 19:13
Каса рулить. Знаю її особисто - стільки слів вона б до купи не зв'язала.
Анонім до Ірина Показати IP 5 Жовтня 2023 20:22
Ірочка,ви, напевно в прокуратурі працюєте? Скоти ви безсовісні…
Ірина до Анонім Показати IP 6 Жовтня 2023 08:25
Ні, не в прокуратурі. І в жодних правоохоронних органах не працюю.
Гриша до Ірина Показати IP 5 Жовтня 2023 20:33
Ти права… звідки знаєш? Ці всі рухи саме й були організовані правоохоронцями для отримання каси.
Ірина до Гриша Показати IP 6 Жовтня 2023 08:30
Знаю її ще з Укртелекома. Там розуму тільки манікюр собі зробити вистачає. Ще розкажіть що митників бідолашних підставляють. Вони хабарів не беруть, їх провокують. Створили схему, вона крайня - все, як по книжці...
Лучанин Показати IP 5 Жовтня 2023 20:00
Бідолажка так погано виглядає , постаріла видно совість замучила(((
Петро до Лучанин Показати IP 5 Жовтня 2023 20:27
Можливо й замучила, пане прокуроре, від того скільки хлопців неотримали броніки. А мала б мучити тебе..
Іван Показати IP 6 Жовтня 2023 07:31
Знаю її особисто. Дуже хороша дівчина.
Саша Показати IP 7 Жовтня 2023 03:13
Поліція винувата, неналежно задокументувала а прокурори не розібралися до кінця тепер хай вони несуть відповідальність кримінальну, і відшкодовують
Юрій Миколайович Показати IP 7 Жовтня 2023 12:43
Не всі але багато волонтерів під шумок норм набили собі кишені звичайна українська практика.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus