USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Торговці «Привозу» у Луцьку просять не виганяти їх з ринку

26 Липня 2019 10:49
Торговці та підприємці луцького ринку «Привіз» просять не закривати його, адже сотні людей втратять можливість заробітку, до того ж ринок важливий для жителів Привокзального району. З їхніх слів, підприємців просять покинути ринок 1 серпня, адже там планують будувати торговий центр.

Про це йшлося 26 липня під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Оксана Корнелюк зазначила, що торгує на ринку понад вісім років. Вона розповіла, що ринком ніхто не займався.

«Місяць тому нам заявили, що ми маємо покинути ринок, адже там має бути реконструкція. Ринок існує 20 років, але по документах його немає. Ми, як мешканці міста та жителі прилеглих сіл, наполягаємо, щоб його не закривали. На ньому торгує дуже багато людей. Цей ринок важливий для стареньких людей, які живуть поруч, адже саме тут вони можуть купити продукти дешево», - зазначила жінка.

Заступник міського голови Костянтин Петрочук, своєю чергою, поінформував, що зміни цільового призначення ділянки, на якій розташовані торгові ряди, не відбувалася: цільове призначення в 2011 році було – землі житлової та громадської забудови, на якій були розташовані торгові ряди, у 2018 було присвоєно статус землі для обслуговування будівель торгівлі, однак в дужках зазначено, що це землі житлової та громадської забудови.

«На сьогодні підприємець, який орендував цю землю, не хоче обслуговувати торгові ряди. Наразі там видані містобудівні умови на облаштування будівель для продажу торгових матеріалів. Я показував ці документи підприємцям», - каже Костянтин Петрочук та додає, що раніше сесія затверджувала план території, що передбачає будівництво торгового центру.

Депутат Павло Данильчук наголосив, що зараз невідомо, чи «Привіз» мав статус ринку.

«Ми, як депутати міської ради, продовжили оренду на 10 років на обслуговування ринку, будівництво торгового центру – зовсім інше», - зазначив обранець громади та запропонував розірвати договір оренди з підприємцем та віддати землю в оренду КП «Луцькі ринки».

Натомість начальник управління містобудування та архітектури міськради Веніамін Туз відзначив, що жодних підстав не видати містобудівні умови в управління не було, адже всі документи були в порядку. З його слів, там планується будівництво двоповерхового торгового центру.

Члени комісії вирішили вивчити документи, аби знайти можливість залишитися підприємцям на ринку.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що на Привокзальному майдані зводитимуть магазини будматеріалів з офісними приміщеннями до 15 метрів заввишки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Не к.лучанин Показати IP 26 Липня 2019 10:53
Зачистити все бульдозером хоч один отой срач в центрі міста.
Лучанин до Не к.лучанин Показати IP 26 Липня 2019 12:27
Щоб не було срачу потрібно зробити реконструкцію ринку: обладнати санітарні пункти, торгові місця і т.д.. Дуже просто побудувати торговий центр, де продаватимуть всякі "свистілки-перділки" чи молоко і масло на основі рослинних жирів. Ринки такого типу - це одне із місць, де можна купити максимально здорову їжу, а не всяке ГМО чи пальмову олію. Просто їх треба осучаснити ...
бестолоч до Лучанин Показати IP 26 Липня 2019 13:28
Як легко на дивані будувати! Спочатку хоч збудуй собачу будку для прикладу-а потім уже торговий центр.
Шолом! Показати IP 26 Липня 2019 10:59
Два базара для маленького вокзала-уж слишком много! может добавить третий ?
пяте колесо Показати IP 26 Липня 2019 11:42
до гадалки не ходи, мутять депутати...
лучанин Показати IP 26 Липня 2019 12:23
Розганяти без жодних вагань!!!!!!!!!
покупець Показати IP 26 Липня 2019 20:31
не лише продавці але й покупці просять не закривати цей ринок. прихильники купувати продукти харчування в супермаркетах мають у нашому місті масу можливостей. чому свідомо обмежувати у виборі тих хто надає перевагу фермерській продукції. до речі хорошої якості та за дуже прийнятну ціну

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus