USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Трамп скасував поїздку делегації США в Давос через шатдаун

18 Січня 2019 08:59
Президент США Дональд Трамп скасував поїздку американської делегації на Всесвітній економічний форум в Давосі через тривалу бюджетну кризу – «шатдаун».

Про це повідомила прес-секретарка Білого дому Сара Сандерс у своєму Twitter, передає 24 канал.

«Через те, що 800 тисяч американських робітників не отримують зарплати, а також для того, щоб забезпечити роботу своєї команди на належному рівні, президент Трамп скасував поїздку своєї делегації на Всесвітній економічний форум в Давосі в Швейцарії», – йдеться у повідомленні.

Спочатку передбачалося, що делегацію США на Всесвітній економічний форум очолить сам Трамп. Проте 10 січня він написав у Twitter, що скасує цей візит через суперечки щодо посилення контролю над американо-мексиканським кордоном між Білим домом і Конгресом США.

Пізніше двоє представників американської адміністрації заявили про те, що делегацію очолять міністр фінансів Стівен Мнучін і держсекретар США Майкл Помпео. До складу її також повинні були увійти міністр торгівлі Уілбур Росс, представник США на торгових переговорах Роберт Лайтхайзер і заступник керівника апарату Білого дому з політичних питань Кріс Лідделл.


Нагадаємо, близько чверті працівників федерального уряду не працюють, поки бюджет не буде узгоджено. 800 тисяч співробітників не отримують зарплату. Минулої п’ятниці держслужбовці – в тому числі охоронці в’язниць, співробітники аеропортів і агенти ФБР не отримали свою першу в цьому році зарплату. Тим часом президент Трамп заспокоїв спекуляції щодо того, що він збирається оголосити надзвичайний стан, щоб обійти Конгрес і отримати необхідні гроші. Будівництво стіни на кордоні з Мексикою було одним з його ключових передвиборних обіцянок. Трамп сказав, що надзвичайний стан міг би бути «легким виходом», однак він хоче, щоб цю проблему вирішив Конгрес.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus