USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Трансєвразія» на Волині об’єднає Україну, Польщу і Казахстан. ФОТО

28 Травня 2013 08:30
Завершилася міжнародна конференція «Шацьке поозер'я у світовій та українській історії».
24-26 травня у Луцьку та селищі Шацьк відбулася XLV Міжнародна наукова історико-краєзнавча конференція «Минуле і сучасне Волині та Полісся: Шацьке поозер'я у світовій та українській історії», що об'єднала дослідників з різних куточків України, Польщі, Росії та Казахстану, - про це повідомили у прес-центрі ДП «Волинські старожитності».

З привітальним словом до учасників конференції виступили представник Надзвичайного і Повноважного Посла Казахстану в Україні З.Турісбекова, декан історичного факультету СНУ Анатолій Шваб, директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк, директор музею Замойських в Замості Анджей Урбанські.

Під час конференції презентували новий науковий проект «Трансєвразія», покликаний об'єднати сили українських, казахстанських та польських вчених у вивченні спільної світової культурної спадщини, популяризації історії та археології України, Казахстану, Польщі.
Ще до проведення конференції у видавництві «Волинські старожитності» вийшов збірник її матеріалів.





Конференцію організували управління культури облдержадміністрації, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Волинський краєзнавчий музей, Музей Замойських у Замості, Музей археології та етнографії Слобідської України Харківського національного університету ім. Василя Каразина, ДП «Волинські старожитності», Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України, громадська організація «Волинський регіональний центр історичних досліджень», харківське міське національне громадське об'єднання казахстанців «Бірлік».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus