USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Трудовий колектив одного з держпідприємств Волині не захотів роздержавлення

22 Квітня 2009 08:54

Збори трудового колективу державного сільськогосподарського підприємства «Волинське обласне виробниче об’єднання по племінній справі у тваринництві» не підтримали клопотання щодо включення цього підприємства у перелік тих, що підлягають приватизації, – повідомляє 21 квітня репортер «Волинських Новин».
На думку директора підприємства Василя Шуха, а також заступників начальника головного управління агропромислового розвитку Волинської ОДА Ксенофонта Мартинюка та Людмили Петриканин,  «Волинське обласне виробниче об’єднання по племінній справі у тваринництві» необхідно роздержавити. Адже потенційний інвестор, за їхніми словами, не бажає мати справу з державним підприємством. За словами пані Петриканин, направивши клопотання про включення підприємства до переліку тих, які підлягають приватизації, працівники зможуть пришвидшити роздержавлення. Крім того, як твердить чиновниця, «переваги очевидні», оскільки Міністерство аграрної політики наполягає на збереженні профілю – племінної справи.
 
Проте у працівників підприємства виникли питання щодо подальшої долі землі і майна підприємства. Деякі представники трудового колективу застерігали від приватизації. На їхню думку, «Волинське обласне виробниче об’єднання по племінній справі у тваринництві» збереглося через те, що залишилось у власності держави.
 
З уст працівників підприємств лунали зауваження «конкретики нема», «обіцянка-цяцянка». Представники трудового колективу слушно зауважили, що на зборах немає представників самого інвестора, про прихід якого розповідає Василь Шух, Ксенофонт Мартинюк та Людмила Петриканин. На думку працівників держпідприємства, направляти клопотання про приватизацію варто лише тоді, коли буде вислуханий потенційний інвестор.
 
Зрештою, лише 5 із кількох десятків присутніх на зборах підтримали клопотання щодо включення підприємства у перелік тих, що підлягають приватизації. Текст клопотання мали направити у Мінагрополітики та до голови Волинської ОДА Миколи Романюка.
 
Крім того, збори доручили Раді трудового колективу вивчити законодавчу базу щодо можливого роздержавлення ДП «Волинське обласне виробниче об’єднання по племінній справі у тваринництві».
 
Довідково:
 
За словами директора державного сільськогосподарського підприємства «Волинське обласне виробниче об’єднання по племінній справі у тваринництві» Василя Шуха, подібних підприємств державної форми власності на Україні нараховується 9.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus