USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Три волинські мери ризикують втратити свої крісла

10 Березня 2016 11:52
Волинські мери порушують закон, протягом трьох місяців не виплачуючи фінансування профтехучилищам. Так, зважаючи на те, що останні проігнорували сесійне засідання, голова Волинської облради Ігор Палиця наголосив на можливості виголошення недовіри до міських очільників.

Про це стало відомо під час засідання позачергової сесії Волинської обласної ради, що стартувала сьогодні, 10 березня.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини інформувало про те, що представники п’яти закладів профтехосвіти з різних районів Волині пікетують будівлю обласної ради. Освітяни нарікають на нестачу фінансування та неможливість вирішення проблеми з представниками органів місцевого самоврядування.

Своєю чергою, голова обласної ради Ігор Палиця рекомендував пікетувальникам спробувати вирішити питання на місцевому рівні, адже облрада не має впливу, наприклад, на мерів міст. Він зауважив, що у Луцьку питання фінансування ПТУ вирішили за кошти міського бюджету. З його слів, облрада робить усе можливе для вирішення питання. Так, він звертався з численними запитами в ОДА.





Так, попри запрошення волинських міських очільників прийти на сесійне засідання, аби спільно з пікетувальниками та представниками обласної влади вирішити спірне питання, градоначальники Ковеля, Нововолинська та Володимира-Волинського проігнорували цю вимогу.



«Вчора на засіданні профільної комісії було прийнято рішення закрити борги перед профтехучилищами за рахунок субвенцій з обласного бюджету. Була пропозиція запросити мерів цих трьох міст, аби почути, яким чином вони бачать розв’язання даних ситуацій. Ми прийняли рішення, щоб мери прийшли сюди разом від делегацій від училищ. Однак, схоже, їх немає», – зауважив депутат облради Валерій Діброва.



Тоді голова облради Ігор Палиця особисто перетелефонував кожному із міських очільників, аби почути про причину відсутності від кожного:

«Всі мери запрошені, утім, як і на кожну сесію. Але я не бачу жодного у сесійній залі. А ми сьогодні можемо прийняти рішення, якщо знаємо чіткі цифри, прийняті на бюджетній комісії. Я телефонував мерам. Так, Кіндер телефон не бере, бо на нараді; Саганюк та Сапожніков в лікарні», – обурився Ігор Палиця.

Він наголосив, що вищезгадані міські голови власною бездіяльністю порушують закон, а це – питання, спрямоване до органів прокуратури.

«Дамо їм час до вівторка провести позачергові сесії. Якщо не дослухаються, не розподілять кошти – оголосимо недовіру», – різко зауважив очільник області.

Він оголосив десятихвилинну перерву під час сесійного засідання, щоб представники влади підготували проект рішення щодо внесення змін до бюджету області в частині субвенцій на фінансування професійно-технічних училищ Ковеля, Володимира-Волинського та Нововолинська.

«Після того, як проголосуємо за протокольне доручення, директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк приходить, і ми включаємо це питання в порядок денний. Нагадаю, 6,8 мільйона гривень з обласного бюджету ми знімаємо з інших програм. Ці гроші спрямують на зарплату освітянам із профтехучилищ за два місяці», – зауважив Ігор Петрович.



Так, 48 волинських обранців громади проголосували «за» таке рішення, тож його прийняли.

Окрім цього, депутати підтримали й друге протокольне рішення, запропоноване головою облради – мерам Саганюку , Сапожнікову та Кіндеру терміново скликати позачергові сесії у своїх містах.

«Я хочу попередити мерів про кримінальну відповідальність у разі ігнорування цього рішення», – попередив «неслухняних» градоначальників Ігор Палиця.



Водночас, він звернувся до присутніх у залі освітян і запропонував їм попити безкоштовно кави чи чаю у їдальні облради, а також поїсти. Мовляв, підготовка проекту рішення займе годину часу, тому краще «підкріпити власні сили».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
слухач Показати IP 10 Березня 2016 12:10
Оце правильно вирішили!
1601 Показати IP 10 Березня 2016 12:25
Палиця МОЛОДЕЦЬ!
Волинянка Показати IP 10 Березня 2016 13:15
Палиця молодець за таке рішення. Мери трьох міст відчули себе давно богами. Закони їм давно не писані. Вони живуть за своїми законами, які склали за багато років праці. Як тільки до відповідальності то на тих керівників чомусь хвороби нападають. хворі сидіть в дома на пенсії, а на громаду необхідно працювати. Перед тим , як іти в мери я давно б обовязково внесла б пропозицію на перевірку стану здоровя всіх керівників. Як собі гребти то в них хвороби в мить зникають.
Маша до Волинянка Показати IP 10 Березня 2016 19:51
Оце ви правильно підмітили! А то доходи більші ніж насправді відпрацьовують!
Тарас Чурило Показати IP 10 Березня 2016 13:57
Молодець Палиця - діє рішуче
Юлія Парій Показати IP 10 Березня 2016 13:58
А мери відразу захворіли, всі так ратували за реформу місцевого самоврядування, а тепер перекладають проблеми з хворої голови на здорову...
Ого Показати IP 10 Березня 2016 15:18
Навіть якщо захворіли, то існують їх заступники.
Ось так Показати IP 10 Березня 2016 16:09
Мерів обирала громада прямим голосуванням, а не Палиця.
Маша до Ось так Показати IP 10 Березня 2016 19:53
Ой, всі знають ті вибори! Люди не вірять і не йдуть. 50% жителів не голосують взагалі
ЯЯЯ Показати IP 10 Березня 2016 16:18
МОЛОДЧИНКА ПАЛИЦЯ,КЛАСНИЙ,ДАВНО ТАКИХ КЕРІВНИКІВ ТРЕБА
мама Показати IP 10 Березня 2016 18:40
Прикольно дивитись як колишні регіонали добиваються справедливості.
Висновок Показати IP 10 Березня 2016 18:40
Треба було підтримати Палицю, коли він пропонував "свого" мера. Більше було б порядку в Луцьку. Отож думайте наступного разу головою, а не задом!
Ковель Показати IP 10 Березня 2016 20:00
А Кіндер ще та криса, він на 17.00 зробив позачергову сесію на якій відкрито обливав брудом Палицю і колективи Ковельських ПТУ. Учні ПТУ бідьш виховані і культурні у висловлюваннях ніж наш мер. Краще б йому висловили недовіру і відбулися нові вибори на посаду меру, ради такого посиділи б ще місяць без зарплати! Ганьба БЮТу, Кіндеру і тим хто голосував за його на виборах!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus