USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Три ківерцівські біди – школу, дитсадки та каналізацію – не вирішать через кризу?

24 Листопада 2008 19:38
Дитячі мрії про нову школу №1 у Ківерцях так і не збулись у кількох поколінь дітей, що уже давно стали випускниками установи. Про це розповіла голові облдержадміністрації Миколі Романюку член батьківського комітету ЗОШ№1 Оксана Нікітюк, – 24 листопада інформує репортер «Волинських Новин».
 
Школа №1 є найстарішою у Ківерцях. Збудована установа ще за Польщі, – розповіла пані Нікітюк. Відбудова навчального закладу тягнеться ще із 1990 року і ніяк не може завершитися. «Для початкових класів умови задовільні, а от для дітей 5-11 класів немає ні спортзалу, ні їдальні, ні нормальних туалетів», – зазначила член батьківського комітету.
 
Тому громада зі складу батьків та вчителів ЗОШ №1 прохала у Миколи Романюка грошей на будівництво установи.
 
Проте волинський губернатор чесно зізнався, що не знає, яка ситуація буде із виділенням державних субвенцій на наступний рік. За його словами, криза ще й не почалася, а глава держави уже говорить про проблеми із виконанням бюджету. «Це тільки бруньки кризи», – зазначив пан Романюк. «Якщо будуть субвенції, то вирішимо це питання», – сказав пан Романюк.
 
Також до голови ОДА звернулася громада, яка прохала профінансувати зведення додаткового приміщення на території дитячого садка №1. Ця дошкільна установа скоро святкуватиме 65-річчя. Голова Ківерцівської РДА Леонтій Кричкевич зауважив, що наразі у Ківерцях нереально влаштувати малечу в дошкільні заклади. Наразі  на черзі стоять 400 дітлахів.
 
Микола Романюк знову ж не обіцяв грошей, але запевнив, що у садочку з’являться туалети у приміщенні та пральна машина. Зі слів пана Романюка, на Волині приблизно 40% шкільних туалетів розташовані надворі.
 Ще однією «ківерцівською бідою», як сказав пан Кричкевич, є каналізаційна. І знову ж проблема полягає у нестачі грошей. «Коли будуть субвенції – допоможемо», – сказав волинський губернатор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus