USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Трибуналу щодо катастрофи МН17 поки не буде

29 Липня 2015 22:51
Радбез ООН не зміг прийняти резолюцію зі створення Міжнародного трибуналу щодо розслідування причин падіння малайзійського літака Boeing 777 на Донбасі у липні 2014 року, – повідомляє «ТСН».

Проти проголосувала одна делегація — Російська Федерація.

За резолюцію проголосували 11 делегацій, Ангола, Венесуела та Китай при голосуванні утримались.

Раніше Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна звернулися до Радбезу ООН із проханням створити міжнародний кримінальний трибунал для притягнення до відповідальності винних у катастрофі пасажирського лайнера. Втім, у Росії вже неодноразово говорили, що будуть ветувати рішення.

Авіакатастрофа Boeing 777 «Малайзійських авіаліній», який летів із Амстердама в Куала-Лумпур, сталася 17 липня 2014 року поблизу населеного пункту Грабове Донецької області. Жертвами падіння літака стали 298 людей, серед яких 15 членів екіпажу.

Українські військові, журналісти та міжнародні експерти неодноразово наводили докази, що лайнер збили бойовики «ДНР» за допомогою зенітно-ракетного комплексу «Бук», який після трагедії терміново відправили до Ростовської області.

Одразу після катастрофи бойовики і російські ЗМІ заявили, що був збитий український транспортний літак. Коли ж стали відомі наслідки, повідомлення у соціальних мережах почали масово видаляти, а росіяни взялись звинувачувати в трагедії українських військових. Висувалась безліч версій, які спростувались свідками, спеціалістами, фото- і відеодоказами.

1 липня 2015 року Нідерланди завершили роботу над проектом остаточного звіту про причини катастрофи, публікація якого відбудеться у першій половині жовтня цього року. 14 липня Малайзія внесла до Ради Безпеки ООН проект резолюції про створення міжнародного трибуналу з розслідування падіння Boeing 777 над Донбасом. Цю ідею підтримали також Нідерланди, Україна, Австралія і Бельгія. У Кремлі ж вважають цей крок передчасним і виступають категорично проти проведення трибуналу над винуватцями трагедії.

Родичі загиблих уже подали судовий позов щодо колишнього так званого міністра оборони «ДНР» Ігоря Гіркіна з позивним «Стрелков» на суму в 900 мільйонів доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 30 Липня 2015 00:38
"У Кремлі ж вважають цей крок передчасним і виступають категорично проти проведення трибуналу над винуватцями трагедії", хочаб тому, що слідство ще не закінчилось. PS. І, взагалі: 1)Чому Україна - винуватеці трагедії (не перекрила повітряний простір над зоною бойових дій) пирхається? 2)Три із п'яти авторів проекту є винутцями в неналежному проведенню розслідування цьої трагедії (достатньо того, що уламки літака так і не позбирали для їч подальшого аналізу)..
ху Показати IP 30 Липня 2015 00:52
Все данные, приведенные в статье не соответствуют действительности. Где переговоры диспетчера с бортом самолета? Куда спрятали диспетчера, который вел самолет? Куда спрятали летчика Волошина, который принимал активное участие в уничтожении гражданского борта? Сразу после появления переговоров сепаратистов о том, что они сбили самолет было доказано, что ролик поддельный из которого умышленно были вырезаны фрагменты полного состава переговоров. Фото "БУКов" по факту оказались принадлежавшими ВСУ, и после трагедии была проведена их передислокация. Да и над местом трагедии как раз "проходил" американский спутник, который бы мог расставить все точки над "и". Но амеры старательно скрывают всю, имеющуюся у них информацию по данному преступлению. Да и вся информация со стороны амеров, ЕС построена на предположениях, а не на фактах, в которые даже их специалисты не верят. Так что пока статья больше походит на продолжение информационной войны и не более. Да. ВН, Вы бы не удаляли данный коммент, пусть и остальные выскажутся по данному факту. Какая может быть правда , если чье-то мнение не совпадает с "линией партии". Или заменим ПРАВДУ на ПАТРИОТИЗМ?
прохожий до ху Показати IP 30 Липня 2015 10:09
Боти повилазили раніше ніж читачі :) "Амери" тобі самі сказали що в той момент пролітав їх спутнік? Про "волошина" навіть писати не буду....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus