USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Тримаємо стрій»: Жіноча сотня Самооборони Майдану з Волині продовжує працювати задля перемоги

23 Листопада 2022 08:12
Дарина Нагорнюк, Світлана Кравченко та Оксана Нестерчук – учасниці Жіночої сотні Самооборони Майдану з Волині. Познайомилися жінки під час Революції Гідності. 3 24 лютого працюють задля перемоги.

Свої історії активістки розповіли Суспільному.

Уперше побачились і заговорили на пікеті, що влаштували біля Луцької військової частини ще тоді Внутрішніх військ, у лютому 2014-го, коли підрозділ «Беркут» виїжджав на Київ, розповідає Оксана Нестерчук.

Коли жінки дізналися, що на Майдані розпочалися перші заворушення та бійки, об'єдналися через соцмережі та поїхали в Київ.
«Ми спочатку називали себе Активною частиною. Потім стали Жіночою сотнею, так нас хтось назвав, бо всі так називалися на Майдані. У нас було десь жінок до 15-ти, потім вони почали додаватися», – пригадує Дарина Нагорнюк.
Читати ще: «Допомога військовим стала для мене частиною життя», – волонтер з Камінь-Каширщини

«Наші хлопці з Майдану пішли на війну в гумових капцях, треба було все, – каже Світлана Кравченко, – і помитися, і поголитися, і поїсти щось, і одягтися».
Додає: це все збирали й передавали.

Відтоді боротьба триває, кажуть жінки. Жіноча Сотня тримає стрій, і всі вони й зараз спілкуються, допомагаючи війську в різний спосіб: хтось шиє рукавиці, а Дарина Нагорнюк, Світлана Кравченко та Оксана Нестерчук складають сухпайки та збирають матеріали для будівництва бліндажів.

Чоловіки Світлани й Оксани служать у лавах ЗСУ. Син Дарини – Маркіян Нагорнюк віддав життя за Україну під час повномасштабної війни. Як і 2014-го, цих жінок об'єднує віра в Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus