USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

«Це обман українців», - Гузь про обіцянку Порошенка збільшити «мінімалку»

5 Грудня 2017 11:29
Підняття мінімальної зарплати із 3200 гривень до 4100, яке пообіцяв президент Петро Порошенко, за нинішніх обставин призведе до зростання цін, яке «вдарить по кишенях» більшості українців.

Про це розповів народний депутат Ігор Гузь під час «Вечірнього прайму» на телеканалі «112 Україна», 4 грудня, інформують у прес-службі нардепа.

«Я почув не заяву президента Порошенка, а заяву кандидата в президенти Порошенка. Прем’єр-міністр, міністр фінансів чи інші структури повинні висловлюватися щодо підвищення мінімальної зарплати. Але не президент. Тому для мене - це ознака старту президентської кампанії Порошенка», - вважає Ігор Гузь.

За його словами, є висока ймовірність того, що інфляція «з’їсть» підняття мінімальної зарплати до 4100, яке це було із з попереднім із 1600 до 3200 гривень.

«Думаю, що міжнародні експерти не дадуть нам приховати інфляційні процеси. Якщо Національний банк почне «друкувати гроші», ми це побачимо. Це фактично обман українців тому, що економіка, як на мене, не працює настільки, щоб ми інтенсивно піднімали стандарти. Звичайно, потрібно підвищувати соціальні стандарти. Але це обман, бо через підняття від 3200 до 4100 гривень ціни на товари зростають відповідно», - пояснив Гузь.

Ігор Гузь також розповів, що нині економічна ситуація змушує українців масово виїжджати за кордон: «Я мажоритарник із Західної України. У нас - величезна проблема. Люди виїжджають за кордон цілими сім’ями.

А там зі старту пропонують зарплату 25000, 50000 гривень (по перерахунку, - ред.). Лікарям терапевтам - 70000 гривень. Наразі це «обезкровлює» країну, починаючи із західних теренів».

Проте гучні заявив про підвищення «мінімалки» без достатнього росту економіки спрямовані лише на виборчу кампанію. «Це - старт виборчої кампанії. Влада і провладний кандидат будуть будувати свою передвиборчу кампанію та тому, що «все добре», що «ми живемо по-новому», - заявив депутат.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
АНАТОЛЬ_ Показати IP 5 Грудня 2017 11:41
Ціни на все в гору йдуть! Це неподобство, брати мої! Порошенко як шов на Президента то казав шо буде добробут як в Європі. І шо? Гузь діло каже!
Анонім Показати IP 5 Грудня 2017 13:23
А шо Гузь зробив, щоб стало краще???
Оля Показати IP 5 Грудня 2017 13:51
А, що доброго вони роблять-це взагалі капец. Підвищать зарплату бюджетників, а нам на заводах ні.Тому,що потрібно піднімати ціни на продукцію,яку ми виробляємо.Щоб одержати зарплату ми повинні виробити продукцію а не сидіти в теплих кабінетах на коврах,ганяти кавусю,нічого не робити і одержати 6-12 тисяч зарплати,як це мають бібліотекарі.За що питається? Їм знову на 700 грн, а в них по 4 доплати за важкий труд,надто важкий і будуть вже мати 15 тисяч.Це просто жах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus