USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

«Це пам’ять»: на меморіалі в Луцьку хочуть заборонити посиденьки молоді

16 Серпня 2021 22:00
Заборонити проведення будь-якого дозвілля на Меморіалі вічної слави в Луцьку в непристосованих для цього місцях пропонує лучанка Аліса Котюн.

Відповідну пропозицію жінка зареєструвала в Єдиній системі місцевих петицій. Підтримати петицію Аліни Котюн можна тут.

Як звернула увагу авторка, щодня центральний обеліск меморіалу використовують як спортивний майданчик для велосипедистів і скейтерів.

«А потім усі дивуються, чому плити біля вічного вогню зруйновані. Юні паркуристи використовують стіну скорботи та пам’ятні плити для навчальних потреб, а найбільше шокує те, як молодь дозволяє собі сідати п’ятими точками на плити з іменами тих, хто віддав життя за країну. Ввечері починаються посиденьки на газоні великими шумними компаніями. Такі зустрічі тривають до ночі та часто супроводжуються алкоголем, а самі учасники посиденьок залишають після себе купи сміття та недопалки. Це хамство та недопустима неповага завдають неприємностей не тільки жителям району, а й тим, хто вирішив прийти та вшанувати пам'ять загиблих», – зазначила лучанка.

Меморіал – це пам’ять про всіх волинян, які загинули, захищаючи територію України, наголосила вона.

«Раніше за площею доглядали та не допускали жодних проявів неповаги до цього місця. Сумно зараз бачити, як молодь (і не тільки) своїми діями плюндрує пам’ять усіх загиблих, – зауважила Аліса Котюн. – Звертаючись із цією петицією, я надіюся, що на території Меморіалу вічної слави заборонять подібні дії. Крім того, потрібно наглядати за виконанням цих правил і передбачити відповідне покарання».

Відзначимо, аби петицію розглянула Луцька міська рада, за 15 діб її мають підписати мінімум 300 осіб.

Нагадаємо, з проханням замінити елементи меморіального комплексу відповідно до історичних фактів до депутатів Луцької міської ради зверталися члени Волинського обласного Благодійного фонду «Останній солдат».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
Обурений Показати IP 16 Серпня 2021 22:57
Так а де лучанам відпочивати, якщо весь Луцьк забудований і заставлений автомобілями? Кожен квадратний сантиметр заливають у бетон і закладають цементною плиткою, заставляють автомобілями та вирізують дерева. За останні 30 років жодного деревця не висадили., а ті, що висадили всихають, або як на проспекті Волі не дають нормального затінку і виглядають рахітно-карикатуними.
Дідо до Обурений Показати IP 17 Серпня 2021 08:15
Не знаю, на твоїй могилі наприклад було б добре щоб збиралися, еге ж?
лучанка до Дідо Показати IP 17 Серпня 2021 11:57
тобто ,а чи нормально що через років 30 пів луцька буде забудоване пам'ятниками,до прикладу кладовище на рівеньській вже пора зачиняти ,так як там все переповнене,і де нашим дітям та онукам буде гуляти якщо на кожному кроці будуть офіс центри,ту,новобудови чи кладовище ,якщо вже зараз у дітей хочуть забрати Пум де вчитися близько 5000 дітей ,а їх всіх просто хочуть викинути на вулицю ,де їм ще гуляти
Дідо до лучанка Показати IP 18 Серпня 2021 04:13
Там був сквер, поруч, але там впихнули будинок дякуючи майданним депутатам, знаєте про такий? Де гуртожиток збиралися зробити
Народна прокуратура Показати IP 16 Серпня 2021 22:58
Якась висмоктана з пальця маячня. Де тим дітям збиратись, коли по всьому центру зрізано дерева, викладено бруківку і він нагадує влітку розпечену сковороду. Кому діти заважають, адже там практично немає житлових будинків? Якесь старе перд..о не має до чого вчепитись
Він до Народна прокуратура Показати IP 17 Серпня 2021 00:28
Це в першу чергу цвинтар, якщо хтось не в курсі.
Правда до Народна прокуратура Показати IP 17 Серпня 2021 08:40
А потім "дітки " таких як ви танцюють на ваших могилах і руйнують поамятники для відео в тік -токах.
Луцьк Показати IP 16 Серпня 2021 23:20
Ви, батьки , розкажіть дітям що таке меморіал, а потім їх відпускайте туди гуляти.
Знаю До обурений Показати IP 16 Серпня 2021 23:21
То хай ще в Гараджі на цвинтарі збираються. Вам по Луцьку парків мало що ви тут брєд всякій виписуєте. Застроїли їй тут все.
Обуреній прокуратурі Показати IP 17 Серпня 2021 00:05
Ви ж на кладовище на могили розважатися не їдете?
Ага Показати IP 17 Серпня 2021 00:09
Типовий совок - все заборонити
Радувець Ларіса Показати IP 17 Серпня 2021 01:32
Пам'ять про брехню і обман??!! Знести і зробити парк!
Лучанин до Радувець Ларіса Показати IP 17 Серпня 2021 10:09
Що саме для вас обман: трагедія на ЧАЕС, війна в Афганістані, роль десантних військ чи взагалі військових, полонені концтаборів, наші співввітчизники, які брали участь у Другій світовій війні, загиблі жителі Холмщини, Підляшшя, колишнє польке кладовище? Де тут брехня і чому на цьому місці варто влаштовувати спортмайданчик?
Люба Показати IP 17 Серпня 2021 07:18
Повністю підтримую автора даного допису,кожен вечір,починаюси з 19 години,їздять по надгробках,на скейтах,велосипедах,стрибають і нищать меморіал,памяті,,це бувший польский цвинтар,меморіал памяті за воїнами які загинули в другій світовій,воїнів Ато і загиблими небесної сотні,скажіть,будьласка,кого ви виховуєте,дозволяючи підліткам нищити святі місця,Луцьк такої ганьби ще незнав,А нарахунок мість дозвілля для молоді повністю підтримую,їх потрібно будувати,як приклад сучасні площадки,біля парку,сіті парк!!!
Биба Показати IP 17 Серпня 2021 08:16
Аліса Котюн, напевно ще з союзу соціалістіческих стран не вийшла)
Лучанин до Биба Показати IP 17 Серпня 2021 10:10
А хіба в Незалежній Україні можна на могилах спортивні тренування проводити?
Лучанка Показати IP 17 Серпня 2021 08:31
2 Роки не тому викликала муніципалів на меморіал,телефонувала на гарячу лінію,але влада не реагує,мабуть тому,що підтримує вандалізм!!!! А в коментарях батьки тих "славних козачат" бачите теж підтримують ті танці на могилах.Нічого святого,фашизм сьогодні популярний.
Алла Показати IP 17 Серпня 2021 08:46
А може тому,що в міській раді сидить профашистська влада!? Згадайте,як вони на 9 травня організувались ,щоб ніхто не встиг прийти,але люди йшли ще до обіду і несли квіти.Не все втрачено,ми пам'ятаємо Подвиг Переможців, фашизм не пройде!
до Радувець Показати IP 17 Серпня 2021 09:14
який обман? війни не було? люди не гинули? чи в німецьких лагерях українців салом частували? як швидко усе забувається.....
Повністю підтримую Показати IP 17 Серпня 2021 10:20
авторку Алісу Котюн. Майже щодня хожу через Меморіал і кожного разу дивуюсь дикості наших людей. Спочатку це місце стало улюбленим для молодих мамочок, які цілими днями з малими дітками і візочками гуляють по цвинтару між могилами, не кажучи вже про вплив граніту, який містить радіоактивні елементи, що робить його небезпечним для здоров'я. Потім добавились підлітки на скейтах, велосипедах, самокатах, які гасають не тільки по алеях, а прямо по головній стеллі. Збоку від дороги облюбувала місце і геть витоптал газон, пританцьовуючи під МУЗИКУ ще одна група молодих людей. А інша група вже зовсім не молодих влаштувалась прямо біля стіни пам'яті, безцеремонно використовуючи її як барну стійку для розливання напоїв сумнівного походження. Можна також побачити, як просто під деревами між могилами люди влаштовують ПІКНІКИ, розстеливши пледи і пригощаючись. Скажіть це ВСЕ НОРМАЛЬНО??? Я не вважаю себе якимось снобом, чи "старим пердлом", але ті хто пише що люди мають десь відпочивати, мабуть ніколи й не були на Меморіалі і не бачили, що там робиться!
лучанка Показати IP 17 Серпня 2021 11:51
так катання на головному пам'ятнику не припустиме,але ж те що люди там проводять час це нормально ,для чого там зробили лавочки на яких багато хто сидить,це центр міста ,і як ніяк у Луцьку де в самому центрі бігають діти в "трусіках" по фотнтану,то це нормально,а потім ми дивуємося де взявся педофілізм,те що по пам'ятнику Лесі Українки катаються так це нікого не обурює всі про це мовчать ,і про драмтеатр теж,парк Лесі українки як місце для відпочинку з актраціонами яким по 50 років ,і які постійно ламаються ,і з річкою в яку зливають відходи модна навіть не розглядати ,парк 900-річчя Луцька де всі збираються або щоб напитися,або ж посидіти ,але в цей район дуже тяжко дочекатися транспорту нереально ,а з настанням сутінок туди навіть страшно зайти,так як були не одноразові напади на людей з метою крадіжки чи згвалтування,також щодо центру чи можна там сидіти в +40с° коли все розпечено,парк поблизу 21 школи доволі погано облаштований,але надіємось після реконструкції там теж можна буде провести час ,так альтернативи є але чи є вони нормальними вирішувати вам,щодо маморіалу те що діти гулять там не нормально ,а те що там досі є постаменти вбивць народу нікого чомусь не хвилює ,навіть ті діти що там гуляють подивляться на це і їх стане цікаво раз вони серед героїв так можливо вони і героями,тому не треба потім дивуватися про комуністичним,та про російським позиціям дітей,якщо дитині нормально пояснили батьки ,що це нормально кататися по пам'ятнику не нормально ,то вони зрозуміють це ,але ж чому не можна сидіти на мамореалі якщо особисто я людина яка часто проходить через нього не бачила щоб на самих пам'ятниках сиділи люди вони сидять або на лавочках ,або на бордюрах
мадам Показати IP 17 Серпня 2021 14:00
Згідна, це кладовище, потрібно поважати героїв, похованих на ньому, але чому саме забороняти відвідувати і проводити там час? Дуже часто проходила повз меморіалу і бачила, що "молоді мамочки", підлітки - сидять не на могилах, як ви висловились, а на бетоні і лавочках. Газон, на якому сидять люди, розташований подалі від пам'ятників, так чому ви пропонуєте заборонити проводити людям своє дозвілля? Так, скейтери, велосипедисти та інші люди, які катаються на пам'ятниках, - не праві. Це вже проблема батьків, які не роз'яснили своїм дітям, що це не місце для спорту. Можна просто заборонити катання на різному транспорті та вживання алкоголю на даній території. До речі, чому ви заговорили саме про меморіал? Чому не почали розмову про центр, парк 900-річчя і Лесі Українки? У центрі діточки "граються" біля фонтану, в то час як люди просто хочуть посидіти та відпочити. У парку 900-річчя страшно навіть ходити, мова йде про вечір. Вдень ніби все добре, сім'ї відпочивають з шашликом. Ввечері активне розпиття алкоголю та спалювання цигарок. Страшно. У парку Лесі Українки також не обійшлося без алкоголю. Багато не адекватних людей можуть просто приставати до звичайних людей. Так що перед тим, як писати різні статті про заборону ВІДВІДУВАННЯ меморіалу, подивіться на інші місця нашого міста.
Ім'я Показати IP 17 Серпня 2021 16:59
Погоджуюсь, що це місце для тихого відпочинку. А дітям треба більше створити скейтерських площадок, не впевнений, але є лише у Сіті-парку на весь Луцьк. Хтось писав про кладовище на Рівненській - підтримую. Давно слід впровадити кремацію взагалі, вважаю. Позакривати кладовища, переробити, подіставати, спалити. Зміну традиціям поховань! Скільки можна всього збудувати, або насадити. Землю - живим!
До Аліси Показати IP 17 Серпня 2021 18:19
Там ті похоронені мають відношення до Волині як князь Роман до 14 бригади
Наталія Показати IP 17 Серпня 2021 18:57
В міську раду Луцька і справді зайшли депутати,які підтримують фашизм,для них за щастя зруйнувати меморіал Вічної Слави.Це страшно,бо такими темпами прихильники " коричневої чуми"скоро почнуть нам вимірювати черепи.
Губошльоп Показати IP 18 Серпня 2021 04:34
Молоді у Луцьку немає де тусоватись реально і тим більше безкоштовно.Скрізь все платне і загородження.Туалетів немає!Куди дивиться полішук!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus