USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Це все, пацани. Слава Україні!»: окупанти вбили двох підлітків-партизанів у Бердянську

25 Червня 2023 11:57
Колаборант Володимир Рогов, який керує окупаційною адміністрацією на захоплених територіях Запорізької області, заявив про вбивство двох українців-партизанів.

Про це повідомили сам Рогов у Telegram, спільнота «Бердянськ сьогодні», Медійна ініціатива за права людини та їхня координаторка Ольга Решетилова у Facebook, «Служба розшуку дітей Магнолія», передає УП.

«Подробиці стрілянини у Бердянську – ліквідовано двох проукраїнських терористів. Приблизно о 19-й годині, коли населення відпочивало з сім'ями на міській набережній, двоє бойовиків відкрили вогонь з автоматів. Унаслідок злагоджених та оперативних дій правоохоронних органів терористів було блоковано та знищено», написав колаборант.

Рогов також заявив, що один із загиблих – Тигран Оганесян, якого раніше «затримували за антиросійську діяльність».

Телеграм-канал «Бердянськ сьогодні» повідомив, що інформація про вбивство Тиграна, найімовірніше, правдива.

Правозахисники намагаються зрозуміти, що насправді сталося. За їхніми даними, справи підлітків розслідували в окупованому Бердянську, окупаційна російська влада вирішила передавати їх до суду.

Слідчі тиснули на хлопців і їхніх родичів.

У соцмережах зʼявилося відео, яке, очевидно, записував Тигран. На ньому він з автоматом та у тактичних рукавичках. Ймовірно, хлопець повідомляє, що вони ліквідували двох російських окупантів. На відео він каже: «Двох точно, це смерть, пацани. Прощавайте! Слава Україні!»
Ольга Решетилова розповіла, що кілька днів тому по хлопців приїжджав слідчий з озброєним конвоєм, але їм вдалося утекти.

За її даними, вдень перед вбивством хлопці відзначилися в окупаційній поліції. За пів години до дзвінка слідчого батькам про те, що підлітків убито, мама Тиграна розмовляла з ним. Він був спокійний, казав, що гуляють з Микитою і думають, як святкувати його день народження. Микиті Ханганову сьогодні, 25 червня, мало виповнитися 17 років.

Координаторка наголошує, що спостерігають багато невідповідностей у фактах, часі, одязі.

«Тіл хлопців батьки ще не бачили. Натомість рідних з учорашнього вечора мучать допитами і обшуками. Це дає підстави ставити під сумнів основну версію слідкому РФ про напад на поліцейських. Принаймні батьки Тиграна і Микити вважають, що вся ця перестрілка, передсмертне відео – це постановка для того, щоб убити хлопців», – додала вона.

«Запам’ятайте ці імена: Тигран Оганесян та Микита Ханганов! Своєю роботою на окупованій території вони врятували дуже багато життів захисників на передовій. Героям слава! Вічна пам’ять! Співчуття рідним! Вважаю, що пам’ять про цих хлопців має бути якимось чином увіковічена у місті Бердянську після деокупації, вони заслуговують на нагороди. Прошу офіційні інстанції порушити питання надання Тиграну та Микиті звання Героїв України (посмертно)!» – написав у Фейсбуці віцепрезидент Спілки вірмен Запорізької області Рудольф Акопян.

Відомо, що 24 травня 2023 року двоє підлітків Тигран Оганесян та Микита Ханганов, обидва 2006 року народження, у тимчасово окупованому Бердянську отримали обвинувачення від слідчого комітету РФ у нібито підготовці диверсії на залізниці. Їм загрожувало ув'язнення від 10 до 20 років. Європарламент ухвалив резолюцію із засудженням дій російських структур, які застосували тортури та порушили кримінальні провадження проти українських підлітків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus