USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

«Цінному» працівнику «Луцьктепла» лише за три дні виплатили 9 тисяч

13 Травня 2015 13:44
На поверхню випливли чималі розтрати коштів підприємства посадовцями ДКП «Луцьктепло», - інформує ПідПрицілом.

Так, на початку 2012 року там на роботу прийняли працівницю, а вже через три дні та пішла у декрет.

Жінку прийняли на посаду інспектора бюро контролю відділу юридичної та кадрової роботи ДКП 28 лютого 2012 року, а вже 2-го березня нова працівниця пішла у декретну відпустку.

У результаті фахівець отримала 9 051 гривню зарплатні й допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами.

Усе б минуло шито-крито, і про гроші усі б давно забули. Однак через минулорічні протести працівників діяльність підприємства заходилися перевіряти прокуратура та Територінспекція з питань праці.

Після перевірки «Луцьктепло» зобов'язали повернути безпідставно витрачені гроші Луцькій міській виконавчій дирекції Волинського обласного відділення Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності.

З власних джерел виданню стало відомо, що тією таємничою працівницею підприємства була дружина колишнього працівника юрвідділу підприємства на прізвище Шелестюк, яку прийняли на роботу за три дні до декрету.

Крім того, на ДКП «Луцьктепло» працює її свекор, який, згідно з інформацією видання, нині очолює один із теплових районів підприємства. Саму ж працівницю жодного разу не бачили на ДКП «Луцьктепло». Як з'ясували перевіряльники, наказ про прийом на роботу, яким було порушено трудове законодавство, підписав тогочасний перший заступник керівника комунального підприємства Дмитро Дубняк. Тож ДКП «Луцьктепло» зобов'язали подати до суду на свого колишнього начальника та стягнути з нього втрачені кошти.

Сам Дмитро Дубняк, який на сьогодні уже обіймає посаду керівника апарату Волинської ОДА, до суду не з'явився.

Питання розтрати на підприємстві за нього перед правосуддям вирішував його представник.

У суді адвокат заперечував позов і вказав на те, що за вищезгадані порушення вимог законодавства про працю до адмінвідповідальності уже притягували екс-директора підприємства Олександра Киричука.

Спочатку суд постановив стягнути з пана Киричука штраф у розмірі 510 гривень, однак сам колишній керівник підприємства не платив жодної копійки, так як виграв апеляцію.

Крім того, поки тривала судова тяганина, то й строки притягнення до адмінвідповідальності уже пройшли. Тому, спираючись на всі ці факти, представник пана Дубняка просив суд у позові відмовити, мовляв, за такі порушення уже знайшли і навіть покарали винного. Втім, і до колишнього віце-керівника юристи «Луцьктепла» не надто бралися. Упродовж усіх засідань до суду вони майже не ходили.

Отож, і Луцький міськрайонний суд відмовив у задоволенні позову комунального підприємства до Дмитра Дубняка. А юристи ДКП «Луцьктепло» одразу ж подали апеляцію на рішення суду І інстанції і просили позов задовольнити. Втім, і до Апеляційного суду юристи підприємства не прийшли, а тому результат суду першої інстанції остаточно закріпили. Вочевидь, розтрати, скоєні на комунальному підприємстві обласного центру тепер відшкодовувати не треба нікому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
де справедливість? Показати IP 13 Травня 2015 14:02
От як робиться кар'єра! дубняки, киричуки, козюри... їм можна все, вони і так у нас надто розумні. Як же це все набридло(
яка справедливість до де справедливість? Показати IP 13 Травня 2015 14:14
із нашими "справедливими" судами злодій ніколи відповідати не буде - знайдуть масу причин : вже хтось поніс покарання, минув термін позовної давдності і т. д., а за мішок картоплі дядька точно посадять...
111 до яка справедливість Показати IP 13 Травня 2015 14:20
Доведуть людей, що почнуть цих розумних на вилах виносити
Тут сраведливість до де справедливість? Показати IP 13 Травня 2015 18:10
Це "робота Юліних" кадрів від Пустоцвіта до Василевського! А тепер і Романюка.
марк до Тут сраведливість Показати IP 13 Травня 2015 20:25
так Романюк і позвільняв всіх тих клоунів. Звикли косити лиш бабло, а тут він прижав їм хвіст і почали фиркати. І Слюсар там так само пригала.
Луч Показати IP 13 Травня 2015 14:58
моліть Бога щоб війна закінчилась швидше. а тоді почнеться відстріл))
Анонім Показати IP 13 Травня 2015 14:59
Ну продовження просте, вина Киричука встановлена, тому тепер до нього позов про стягнення
Анонім Показати IP 13 Травня 2015 15:20
Привіт Тані гол буху
юрист Показати IP 13 Травня 2015 15:55
а в чому порушення? відмовляти жінці з мотивів її вагітності у прийнятті на роботу роботодавець не має права. Законодавство...
DJYJ до юрист Показати IP 13 Травня 2015 16:05
а два тижні стажування на новому робочому місці? чомусь одним ВСе, а іншим ЗАКОН. Ті кому ЗАКОН працюють робітниками, а кому ВСЕ ті в основному юристи і керівники
юристу Показати IP 13 Травня 2015 16:07
Так званий пане юристе, а чи прийняли б на роботу у такій ситуації особу, родичі якої не мають високих посад і "звязків"? Просто посторонню людину, яка має відповідний диплом? Тільки щиро!
Я Показати IP 13 Травня 2015 19:02
А чи прийняли б на роботу сестру Козюри до Володимир-Волинської ОДА, де вона пропрацювала тиждень, а після цього перевелася на митницю
ОДА Показати IP 13 Травня 2015 19:04
дубняк у місце в маневицькій колонії №42, а він чомусь на посаді в ОДА. Цікаво, однак... Але скільки ниточка не вється, кінець буде.
Колік Показати IP 13 Травня 2015 19:19
Шановні журналісти який тесть в жінки? "Крім того, на ДКП «Луцьктепло» працює її тесть" . Тесть може бути в чоловіка, а у жінки свекор. Де редактор?
кася Показати IP 13 Травня 2015 20:24
висмоктали сенсацію з пальця. вн, то вже перетворюється на нездорову тенденцію.
Маня до кася Показати IP 13 Травня 2015 23:27
Чому? Нехай пишуть! Ми повинні знати імена наших **роїв-буратін

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus