USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Цьогоріч на Волині вдасться відремонтувати не більше двох доріг на район

7 Лютого 2018 13:05
На капітальний і поточний ремонт обласних і районних доріг на Волині передбачено 280 мільйонів гривень. Перелік шляхів, які відремонтують цьогоріч за ці кошти, поки що не узгоджено.

Про це йшлося під час постійної комісії Волинської обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 7 лютого.

Як розповів депутат Вячеслав Рубльов, до обласної ради неодноразово звертаються голови ОТГ, районних і сільських рад із проханням обговорити ситуацію, яка склалася навколо ремонту доріг місцевого значення.

«Вони не розуміють, яким чином формується перелік доріг, що мають відремонтувати. Голови хочуть, щоби їх почули, адже їм не відомо, якими принципами керується департамент інфраструктури та туризму ОДА», – зазначив Вячеслав Рубльов.

На його думку, необхідно піти назустріч інтересам громад і влаштувати спільне засідання.

«Департамент (інфраструктури та туризму ОДА, – ВН) повинен відчувати відповідальність перед громадами, які визначилися з тими дорогами, які їм потрібно першочергово відремонтувати. Ми виділяємо кошти на автобуси, які за рік-два на тих дорогах розбиваються, а жителі сіл так і не мають нормального сполучення; вони не мають доступності до медичних закладів, шкіл, садочків тощо. Що це тоді за децентралізація, якщо побажання громади не чують?» – акцентував депутат.

ЧИТАТИ ЩЕ: У БЕРЕСТЕЧКУ МІСТЯНИ ВИЙШЛИ НА ПРОТЕСТ ЧЕРЕЗ ВАНТАЖІВКИ, ЩО РОЗБИЛИ ДОРОГУ

Керівник департаменту інфраструктури та туризму Іван Мирка пояснив, що, відповідно до новоприйнятих законів, громади отримують кошти на проведення ремонтних робіт та утримання доріг. За ці гроші вони й повинні ремонтувати дороги до шкіл чи садочків.

Загалом на ремонт та утримання доріг місцевого значення (це обласні та районні автошляхи, протяжністю 4 393 кілометра) цього року із державного бюджету має надійти 393,913 мільйона гривень. Розпорядником коштів обрано Службу автомобільних доріг Волинської області. Сформований перелік доріг поки знаходиться на погодженні.

Іван Мирка зазначив, що з загальної суми 280 мільйонів гривень призначено на проведення поточних і капітальних ремонтів, а 91 мільйон гривень – на утримання доріг (аварійні ремонти, встановлення дорожніх знаків, дорожні роботи в зимовий період і т. д.).

«І ми зобов’язані виконувати всі ці роботи», – зауважив Іван Мирка та додав, що всі звернення, які надходять, департамент розглядає, бере до уваги і, де це можливо, не виключає проведення робіт шляхом співфінансування.

«Ми не зможемо за наявні кошти відремонтувати більше двох об’єктів в одному районі», – наголосив Іван Мирка. Він зауважив, що департамент, однак, зацікавлений у співпраці та залученні коштів із міських бюджетів, аби вдалося відремонтувати більшу кількість шляхів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus