USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Циган, які вкрали у 80-літньої волинянки 14 тисяч гривень, затримали працівники ДАІ

12 Грудня 2008 17:23
У пошуках легкої наживи прибули до нашої області гості із Донецька. Здолавши більш ніж тисячу кілометрів на автомобілі «Шевроле Авео», циганська компанія взялася «чесно» відробляти витрачені на подорож гроші, по затишних селах Старовижівського району Волинської області, – повідомляють 12 грудня «Волинські Новини».
Притаманними цій народності танцями та умінням гадати вирішили знехтувати, оскільки нелегкий труд, до того ж малоприбутковий. Тому вдалися до шахрайських способів заробити на хліб. За інформацією УДАІ УМВС у Волинській області, для такого-собі прикриття справжніх намірів відвідували господарства селян і пропонували дешевий та зовсім новий одяг, що відповідав сезону. Із небажаючими придбати товар поводилися ввічливо, ішли далі селом, де знаходили людей, які охоче поторгуються за новий кожушок чи кофтину та врешті-решт чесно розрахуються і розійдуться із приїжджими бізнесменами. Та насправді серед людей цигани шукали тих, хто найбільш довірливий, найменш обізнаний у їхніх хитрощах, самотній, старенький, немічний, але при грошах.
Дійсно, на жертву натрапили швидко. Група шахраїв, зайшла до господи 80-річної жінки. Оперативно оцінивши обстановку, до того-ж відчувши запах гривні, непрошені гості цинічно взялися до роботи по витребуванню зібраних заощаджень у самотньої бабусі. Насильно закрутивши господині руки, лиходії миттєво довели, хто у домі господар.
Доведена до переляку пенсіонерка не забарилася віддати циганам 14 тисяч гривень, які мала у хаті. Блискавично впоравшись із завданням, грабіжники вийшли із будинку і негайно вирушили в дорогу додому, перед цим пригрозивши потерпілій сидіти тихо й не здіймати крику. Здається, все вийшло відповідно до плану, циганський автомобіль залишив село Чевель і безслідно зник на поліських дорогах. Оговтавшись від пережитого, ошукана старенька кинулась по допомогу. Сповістила людей, а ті – в міліцію. Оперативна група зреагувала миттєво.
Проведеними заходами на місці злочину правоохоронці встановили марку, колір і навіть номерний знак автомобіля, в якому перевозили готівку, отриману злочинним шляхом. Вказану інформацію терміново направили до управління МВС в області. Там вжили невідкладних заходів щодо орієнтування нарядів ДАІ, які були задіяні до нагляду за безпекою дорожнього руху у Волинській, Рівненській та Львівській областях. Залишалося з надією чекати на появу розшукуваного автомобіля у полі зору працівників міліції.
Результату було досягнуто вже близько півночі того ж дня, 10 грудня. О цій порі за перевищення встановлених режимів швидкості руху в селі Піддубці Луцького району працівниками ДАІ було подано сигнал про зупинку автомобілю, що наближався із боку міста Луцька. Водій «Шевроле», проігнорувавши вимогу зупинки, не зменшуючи швидкості, продовжив рух у напрямку міста Рівного.Зорієнтувавшись у непростій дорожній ситуації прапорщики міліції Микола Вовк та Віктор Черчик розуміли, з ким мають справу, та кинулися наздоганяти втікача ВАЗом. Щоб зрівнятися з небезпечним автомобілем, довелось порушити чимало вимог ПДР, зокрема тих, що стосуються безпечної швидкості. Але більш як п’ятнадцятирічний досвід роботи на лінії допоміг професійно та безпечно наздогнати порушника та зупинити його на правому боці дороги. При цьому використовувалась світлова і звукова сигналізації.
Підійшовши до зупиненого авто, даішники вже не сумнівалися, що ними затриманий розшукуваний автомобіль, оскільки співпадали усі його дані з інформацією орієнтування. До того ж у салоні, крім п’яного цигана-водія, перебували ще дві жінки ромської національності.
До речі, водій із пасажирами наполягали на офіційних поясненнях від інспекторів ДПС, чому та на яких підставах їх зупинено, ледве не дійшло до оскарження дій міліції по телефону гарячої лінії. Причини зупинки були доведені швидко. Автомобіль доставлено на арешт майданчик УДАІ УМВС, а його керманича з пасажирами – до ІТТ Старовижівського районного відділу міліції. За вчинення тяжкого злочину порушена кримінальна справа, ведеться досудове розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 12 Грудня 2008 20:31
А дехто їм тут ще букварі випускає... які потім підуть на пакетики для продажу маку чи коноплі.
Анонім Показати IP 15 Грудня 2008 10:09
ггг, сам би купив коноплі в пакетику зі сторінки букваря.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus