USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Туристичний маршрут «Золота діадема Волині» – «створений теоретично»

25 Березня 2009 17:34
Начальник управління культури і туризму Волинської ОДА Володимир Лисюк стурбований недофінансуванням деяких об'єктів туристичної інфраструктури, що створює певні проблеми розвитку туристичної галузі у регіоні. Про це йшлося під час наради щодо розвитку туризму у Волинській області, - повідомляє 25 березня репортер «Волинських Новин».
Заступник голови Волинської обласної ради Борис Загрева вважає, що туристична галузь може мати серйозну економічну ефективність. Одна з європейських країн третину надходжень до бюджету має від туризму. Як приклад для наслідування Україні пан Загрева наводить Угорщину.
За словами заступника голови облради, попередні рішення в області щодо туристичної галузі мали несистемний характер. Борис Загрева переконаний, що Волині потрібна концепція розвитку туризму, адже для успішної діяльності цієї галузі сприяє наявність історичних пам'яток та природних ресурсів зокрема озера Світязь.
Заступник голови Волинської ОДА Василь Байцим проінформував, що туризм для області - це стратегічний напрям. Пан Байцим вважає, що на Волині є всі умови і можливості для розвитку туристичної галузі. Заступник губернатора наголосив на необхідності написання туристичних проектів, які фінансуються за рахунок коштів Європейського Союзу.
За словами начальника управління культури і туризму Волинської ОДА Володимира Лисюка, у області нараховується 80 гостинних садиб (житлових будинків сільського господаря, в якому розміщуються на відпочинок туристи, - «ВН»). Найбільше таких об'єктів, а саме 17 нараховується у Ківерцівському районі.
Пан Лисюк відзначив те, що у 2009 році на Волині передбачено 100 тисяч гривень саме на туризм, чого не було у попередні роки.
На думку чиновника, це дозволить організувати Всеукраїнський прес-тур для представників засобів масової інформації, щоб показати туристичний потенціал області. Крім того, мають видати компакт-диск «Волинь туристична». Володимир Лисюк зазначив, що на Волині працюють чотири туристично-інформаційні центри. З них два діють у Луцьку і по одному - у Горохівському та Маневицькому районах. За словами начальника профільного управління, такі центри мають надавати широкий спектр інформації для туристів - про основні культурно-мистецькі події, заклади громадського харчування, видатні місця, розклад транспорту тощо.
Пан Лисюк також розповів, що його управлінням «теоретично створений маршрут «Золота діадема Волині». Він починається у музеї Ігоря Стравінського у місті Устилуг. Далі маршрут пролягатиме через Володимир-Волинський, музей-садибу В'ячеслава Липинського у Затурцях Локачинського району і Луцьк.
Останній пункт маршруту - селище міського типу Олика Ківерцівського району, де розміщено шість пам'яток архітектури національного значення. В Олиці плануюють створити історико-архітектурний заповідник, для чого готується відповідна документація. Також до «Золотої діадеми Волині» у перспективі хочуть включити ще і село Новий Загорів Локачинського району.
Пан Лисюк бідкається, що жодної копійки на реконструкцію музею-садиби Липинського з Держбюджету не виділили. Також стоїть питання реконструкції музею Стравінського в Устилузі і художнього музею на території Луцького замку.
«Ми повинні вийти на самоокупність туризму на Волині», - вважає Василь Байцим. Борис Загрева зазначив, що, попри загальні декларації щодо туризму, «віз і нині там».
Пан Загрева додав, що необхідно приділяти багато зусиль для вирішення цієї проблеми. «Спасіння потопаючих - справа рук самих потопаючих», - образно висловився заступник очільника Волиньради.
Учасники наради зійшлися на тому, що для розвитку туристичної галузі необхідні як кошти бюджету, так і приватних структур та Європейського Союзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus