USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Творців «машини часу» відзначили у Луцьку. ФОТО

17 Травня 2013 16:54
Урочиста Академія, присвячена міжнародному дню музеїв, відбулася сьогодні у Волинському краєзнавчому музеї.

Директор музею Анатолій Силюк звернувся до колег: «Ми збираємося таким великим гуртом раз на рік, щоб відзначити наших працівників, сказати гарне слово про те, що зроблено та подякувати один одному за плідну працю, і за те, що волинське музейництво сьогодні на потужному рівні. Хотілося б, щоб молодь продовжувала традиції нашого музею і музейну справу. Головна мета – накопичення та зберігання скарбів нашої культури та духовності. Як би ми не працювали над театралізацією та привабленням відвідувачів, передусім ми будемо цікаві своїми колекціями».



Під час урочистої академії демонстрували проекти переможців «Музейної події року», зокрема книгу «Музей Волинської ікони», видану державним коштом, фестиваль «Музейний туристичний ресурс 2012» та експонати, які передала Волинському краєзнавчому музею Ягодинська митниця. Також презентували колекцію церковних нагород, яку презентував музею архієрей УПЦ митрополит Володимир.






Участь в урочистій академії взяли представники місткої та обласної влади, зокрема заступник голови ОДА Олександр Курилюк, заступник голови обласної ради Валентин Вітер та начальник міського управління культури Тетяна Гнатів.

Олександр Курилюк вручив почесні грамоти та подяки голови ОДА та зазначив: «Ми надалі будемо допомагати музейній справі. Завдяки вам ми можемо поглянути на наше минуле через призму експонатів та експозицій. Робота музейного хранителя здається простою лише для непосвячених, насправді вона дуже нелегка. Оглянувши виставку фундаторів музейної справи, можна переконатися, що це великі люди, сподвижники. Я гадаю, що праця волинських музейників завтра, у міжнародний день музеїв, буде відзначена на всеукраїнському рівні».




Своєю чергою, професійним святом привітав музейників заступник голови обласної ради Валентин Вітер та вручив працівникам галузі нагороди обласної ради.

«Завдяки вашій праці ми можемо побачити історичну спадщину, завдяки вам можемо поєднати минуле, сьогодення і майбутнє. Завдяки вам формується духовний простір, національна ідея. Спілкуючись з вами, я розумію, що ви вже створили «машину часу». Велика вам шана за невтомну кропітку працю»,- звернувся до присутніх Валентин Вітер.




Тетяна Гнатів передала вітання від Миколи Романюка, і нагадала, що напередодні Анатолій Силюк отримав спеціальну творчу премію міського голови.

«Дякую вам за те, що ви є місточком з минулого у сучасне, адже саме культурна спадщина є важливою складовою історичної пам’яті», - звернулася начальник міського управління культури до музейників.



Представники духовенства також були присутні на заході. Як зазначив директор Волинського краєзнавчого музею, передача 21 одиниці церковних нагород у подарунок музею не відбулася б, якби не тісні контакти, співпраця і підтримка керуючого Волинською єпархією блаженнійшого Ніфонта, духовного наставника музею.





Нагадаємо, Міжнародний день музеїв відзначають щороку 18 травня. Цьогоріч організатори запрошують приєднатися до святкування усіх охочих та відвідати безліч заходів, що відбудуться на Волині
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus