USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Тимчасовий прем'єр Гаїті заявив, що президента катували перед вбивством

11 Липня 2021 16:40
Тимчасовий виконувач обов’язків прем’єр-міністра Гаїті Клод Жозеф заявив, що перед смертю президента країни Жовенеля Моїза піддали катуванню, а також пообіцяв притягнути до відповідальності всіх винних у вбивстві.

Як передає Укрінформ, про це гаїтянський урядовець розповів у своєму інтерв’ю для ABC News.

«Найманці прийшли в будинок президента, вони катували його і вбили. Ми захопили близько 20 з них. Зараз вони знаходяться під вартою. І ми твердо віримо, що правосуддя буде забезпечено», – заявив тимчасовий прем’єр Гаїті.

Він додав, що, на його переконання, підозрювані, які перебувають під вартою, дійсно причетні до вбивства Моїза, і завдяки їхнім свідченням злочин буде розкрито.

Як ми повідомляли, на Моїза напали в ніч на 7 липня. Група людей пробралася на територію президентської резиденції в столиці Порт-о-Пренсі, частина нападників спілкувалася іспанською та англійською, тоді як в країні говорять на діалекті французької мови. Моїза зрешетили десятками пострілів, а його кабінет і спальню перевернули догори дном. Дружина президента також отримала вогнепальне поранення.

Правоохоронні органи Гаїті повідомили, що встановили особи 28 ймовірних злочинців, 26 з них – громадяни Колумбії.

Всього затримано 17 підозрюваних, ще сімох вбила поліція. Сенат Гаїті призначив свого спікера Жозефа Ламбера тимчасовим президентом країни замість убитого Жовенеля Моїза.

Сенат Гаїті призначив свого спікера Жозефа Ламбера тимчасовим президентом країни замість убитого Жовенеля Моїза.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Щарій Показати IP 12 Липня 2021 05:22
Ми про таке можемо лише мріяти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus