USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Тисяча Зеленського» може спровокувати чергове подорожчання, – прогноз

19 Листопада 2021 14:42
Анонсована в Україні виплата компенсації за вакцинацію від коронавірусу може спровокувати зростання цін на послуги в галузі культури та спорту.

Такий прогноз озвучив заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук, повідомляє УНІАН з посиланням на Forbes.

На думку Ніколайчука, виплата компенсації за вакцинацію не зможе істотно стимулювати споживчий попит.

Водночас експерт упевнений, що ці гроші можуть спровокувати зростання цін на послуги в тих сферах, в яких можна буде витратити отримані виплати.

Читати ще: В уряді пояснили, як нараховуватимуть тисячу гривень за вакцинацію проти COVID

За словами Ніколайчука, подорожчати можуть абонементи спортклубів, квитки на концерти та в кіно тощо. Загалом вартість таких послуг може зрости на 5-10%, оскільки ці галузі страждають від недозавантаження.

«Тисяча гривень – не та сума, яка могла б істотно стимулювати споживчий попит. Але ціни в галузі культури та спорту можуть зрости на 5-10%», – зазначив він.

Експерт також зауважив, що можливо подорожчають послуги авіації та залізниці.

«У масштабах економіки ці суми незначні. За нашими оцінками, вплив програми обсягом 6 млрд грн на горизонті в 12 місяців може скласти 0,1–0,2% ВВП», – зауважив Ніколайчук.

15 листопада президент Володимир Зеленський заявив, що в рамках нової програми підтримки креативного, спортивного та транспортного секторів економіки українці, які отримали дві дози вакцини проти COVID-19, зможуть отримати через додаток «Дія» по 1 тисячі гривень.

Ці кошти можна буде витратити на придбання абонементів в спортзали, відвідування кінотеатрів, театрів, купити квитки для подорожей всередині країни та ін.

Також Зеленський запевнив, що для вакцинованих громадян, які не зареєстровані в додатку «Дія», держава забезпечить альтернативну можливість отримати ці гроші.

18 листопада Верховна Рада попередньо схвалила виділення 3 мільярдів на виплати вакцинованим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
73% Показати IP 19 Листопада 2021 14:58
А нарм норм. І субисидії, і тисча. Нам норм, ще раз проголосуємо за ЗЕленського.
! до 73% Показати IP 19 Листопада 2021 17:57
І ми також проголосуємо за нього і не раз-аби 95квартал процвітав та смішив!
ЗЕлупський Показати IP 19 Листопада 2021 17:55
Канєшно проголосуєте. Більш ніж 60 %. Ще й за 1 тур. В Дії. Хі хі хі.
123 Показати IP 19 Листопада 2021 20:12
Це як мультик Простоквашино."я приніс вам посилку но я її вам не віддам".
Олесь Показати IP 19 Листопада 2021 20:19
Фсіх під цифру . Всім ще гречки, рису, палку ковбаси і фляшку . Така практика вже була і показала себе дуже з гарного боку .а те що потім піднімуть світло, комуналку і взують нарід того всі нерозуміють . ФОПам всім касові купити треба . Бабуся з насінням скоро стоятиме продаватиме і по банкінгу і чек за стакан насіння даватиме . Покращення будуть зроблені . Дороги вже зробили щоб вивезти награбоване з комфортом ....ще землі осталося роздати кому потрібно і все ....живіть як хочте ...з тисячею гривень.
Народна прокуратура Показати IP 20 Листопада 2021 11:51
Мені одному видається, що це далеко не найстрашніше подорожчання?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus