USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Палестинський рух ХАМАС: Трамп «відкрив ворота пекла»

6 Грудня 2017 23:20
Палестинський ісламістський рух ХАМАС заявив, що рішення президента США Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю і перемістити туди американське посольство "відкриває ворота пекла".

"Рішення Трампа щодо Єрусалиму не змінить той факт, що Єрусалим є арабською мусульманською землею", - йдеться в заяві воєнізованого угрупування, керівного у секторі Газа, передає The Independent.

У заяві наголошується, що через рішення визнати Єрусалим столицею Ізраїлю програють і Трамп, і прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу.

Керівництво ХАМАС також оголосило про проведення "дня гніву" в п'ятницю, 8 грудня.

ХАМАС (в перекладі з арабської - Ісламський рух опору) - палестинський ісламістський рух і керівна з липня 2007 року в секторі Газа політична партія. Організацію ХАМАС визнано терористичною в Ізраїлі.

Нагадаємо, 6 грудня президент США Дональд Трамп офіційно визнав Єрусалим столицею Ізраїлю. Глава Білого дому назвав це рішення "довгоочікуваним кроком" для просування близькосхідного мирного процесу і досягнення довгострокової угоди.

Статус Єрусалима є одним з найгостріших питань в арабо-ізраїльських відносинах. Палестинська влада має намір зробити Східний Єрусалим столицею своєї майбутньої держави.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу привітав таке рішення президента США.

"Це історичний день. Ми щиро вдячні президенту за його сміливе і справедливе рішення визнати Єрусалим столицею Ізраїлю і відкрити тут посольство США", - заявив він у відеозверненні, передає Times Of Israel.

Нетаньягу наголосив, що рішення Вашингтона є "важливим кроком на шляху до миру", і закликав інші країни зробити аналогічні заяви.

За його словами, за священними місцями в Єрусалимі збережеться статус-кво. "Ізраїль завжди буде забезпечувати свободу віросповідання для євреїв, християн і мусульман", - заявив він.

Тим часом Туреччина засудила рішення США про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю, це безвідповідальний крок всупереч міжнародному праву, заявив глава турецького МЗС Мевлют Чавушоглу, пише 24.news.com.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus