USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Microsoft розкрили деталі зриву кібератак хакерів ГРУ РФ на Україну

8 Квітня 2022 08:21
Компанія Microsoft зірвала спроби хакерів, пов'язаних з ГРУ Росії, зламати комп'ютери в Україні, країнах Євросоюзу та США.

Про це йдеться в повідомленні Microsoft, передає УНІАН.

Повідомляють, що група хакерів Strontium, яку в Microsoft відстежували багато років, атакувала цього тижня цілі в Україні. При цьому не уточнюють, про які саме цілі йдеться, але зазначають, що це «українські організації, включаючи ЗМІ».

Також хакери Strontium атакували урядові установи та аналітичні центри в Штатах і Євросоюзі, які провадять зовнішню політику.

Для атаки Strontium використовували сім інтернет-доменів, над якими Microsoft взяла контроль і таким чином запобігла атакам.

У компанії вважають, що Strontium намагався встановити довгостроковий доступ до систем, забезпечити тактичну підтримку вторгнення РФ в Україну і заволодіти конфіденційною інформацією.

Корпорація повідомила уряду України про виявлену активність і вжиті заходи.

У компанії уточнили, що перед російським вторгненням її команда почала цілодобово працювати, допомагаючи організаціям в Україні, у тому числі державним установам, захищатися від натиску кібервійни, яка загострилася з моменту початку вторгнення і все ще триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus