USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Кібератака на Мін'юст Франції: підозрюють спецслужби Росії

16 Лютого 2021 08:29
Серії кібератак зазнало Міністерство юстиції Франції, а також декілька великих підприємств. Методи невідомих хакерів нагадують групу Sandworm.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Французьке агентство безпеки інформаційних систем (ANSSI).

Цю групу підозрюють у зв’язках зі спецслужбами РФ.

За даними ANSSI, перші сліди хакерських нападів відносяться до кінця 2017 року, вони тривали до 2020-го, при цьому зловмисники використовували «дірки» в програмному забезпеченні Centreon для моніторингу комп’ютерних систем і мереж виробництва однойменної французької IT-компанії.

Це використовується також авіаконцерном Airbus, авіакомпанією Air France і французьким провайдером телекомунікаційних послуг Orange.

Як уточнюється у звіті агентства, від хакерів «у першу чергу постраждали провайдери інформаційних технологій, особливо хостинг-провайдери». У звіті ANSSI немає прямих звинувачень на адресу Росії щодо організації кібератак.

Нагадаємо, в грудні на СШАбула здійснена серія кібератак, зокрема, хакери зламали Міністерство внутрішньої безпеки та управління з комунікації та інформації. Хакерам вдалося обійти засоби захисту і аутентифікації від Microsoft.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Жолтий жилет Показати IP 16 Лютого 2021 08:35
100пудово. І платять франками.
Степан (Крымчанин) Показати IP 16 Лютого 2021 10:45
А , оно таки- ДА! КонеЧЧно!!! Кто же ещё?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus