USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.90

У Бельгії зупинили матч Євро-2024 через теракт, загинули 2 вболівальників

17 Жовтня 2023 08:22
У Брюсселі через ісламістський теракт зупинили футбольний матч між Бельгією та Швецією, загинули двоє шведських фанів.

Про це повідомляє Le Soir, пише Європейська правда.

Як стало відомо, терорист у яскравій помаранчевій куртці прибув на місце злочину на скутері, та, спішившись, почав стріляти у перехожих з бойової зброї і погнався за тими, хто намагався сховатися у найближчій будівлі. Після розправи стрілець з вигуками «Аллах Акбар» скочив на скутера і поїхав.

Внаслідок стрілянини загинули двоє осіб – шведські вболівальники, які приїхали підтримати свою команду у матчі з Бельгією, що мав продити за кілька кілометрів від цього місця. Також отримав поранення шофер таксі, загрози для його життя немає.

Нападника досі не спіймали. За першими даними розслідування, він є 45-річним вихідцем з Тунісу на ім’я Абедсалем Л. і останнім часом проживав у Брюсселі. Вдома у чоловіка пройшли обшуки.

Журналісти знайшли відео, які Абдесалем зняв перед і після нападу, що підтверджують його терористичні мотиви. У другому відео чоловік, говорячи арабською, називає себе «моджахедом, що бореться за справу Бога і «Ісламської держави» та нахваляється, що «помстився за мульман», убивши трьох шведів.

Прем’єр Бельгії Александр де Кроо назвав теракт «боягузливим нападом». З його слів, нападник умисно цілився у шведів. Раніше у ЗМІ зазначали, що вболівальники були одягнені у футболки, що дозволяли ідентифікувати їх як шведів. Де Кроо висловив співчуття прем’єру Швеції Ульфу Крістерссону.

Через стрілянину зупинили футбольний матч між Бельгією та Швецією, на який і мали йти загиблі, стадіон очепила поліція з міркувань безпеки. Також закрили кілька станцій метро. Мешканців Брюсселя закликали без нагальної потреби не виходити з дому.

У регіоні Брюсселю оголосили 4-й, найвищий рівень терористичної загрози, що означає нагальну небезпеку, а по всій країні – 3-й.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus